Ексклюзиви
субота, 07 грудня 2019 14:38

Секретар РНБО: Президент їде на "нормандську зустріч" озброєним

Секретар РНБО: Президент їде на "нормандську зустріч" озброєним
Зеленський зібрав засідання РНБО перед "нормандським самітом". Фото: president.gov.ua

На закритому засіданні Ради національної безпеки й оборони визначили головні пункти для реінтеграції Донбасу, із якими президент Володимир Зеленський поїде на "нормандську зустріч".

Про це після засідання повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Сьогодні на засіданні Ради нацбезпеки й оборони ухвалили один зі сценаріїв, який буде втілюватися в життя, як основний... Він передбачає повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей до України. Є ключові моменти, похідні від сценаріїв. Маємо велике бажання повернути бранців, які знаходяться у полоні у Російській Федерації, Криму, на окупованій території Донецької та Луганської областей. Маємо велике бажання припинити вогонь... Третє питання - повернення нашого кордону. Після того - питання виборів. Ці чотири питання є ключовими для обговорення", - сказав Данілов.

Він пояснив, що не може розкрити всі деталі стратегії, щоб не нашкодити результатами зустрічі у Парижі. І додав, що питання опрацьовували 22 установи.

"Президент їде на "нормандську зустріч" озброєним певною інформацією, яка буде абсолютно корисно використана в інтересах нашої держави", - наголосив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Буду дивитися в очі Путіну і питати з нього

9 грудня у Парижі відбудеться зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії в "нормандському форматі".

Остання спільна зустріч відбулася в жовтні 2016 року в Берліні, а в 2018 році переговори в Аахені відбулися без Володимира Путіна. Після цього спілкування лідерів "нормандської четвірки" обмежувалося контактами по телефону.

Зараз ви читаєте новину «Секретар РНБО: Президент їде на "нормандську зустріч" озброєним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути