Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2020 11:42

Сьогодні останній день реєстрації кандидатів на вибори

У четвер, 24 вересня, завершується подавання документів на реєстрацію кандидатів на місцевих виборах. Про це нагадує Центральна виборча комісія.

До 24 вересня включно документи подаються до територіальної виборчої комісії.

Щоб зареєструватися кандидатом у депутати обласної, районної, міської, районної в місті, сільської, селищної ради (територіальної громади з кількістю виборців 10 тис. і більше), треба подати, зокрема, рішення зборів, конференції про висунення кандидатів, виборчий список, передвиборчу програму місцевої організації партії, документ про внесення грошової застави партійною організацією, автобіографії кандидатів.

 

До прикладу розмір грошової застави для виборчого списку в Київську міську раду - 469 066 грн, Львівську - 131 290 грн, Одеську - 153 372, Харківську - 229 117 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцеві вибори: СБУ провела перше затримання за підкуп

Не пізніше як на 5-й день з дня отримання заяви про реєстрацію та необхідних супровідних документів ТВК реєструє або ж відмовляє у реєстрації кандидата.

 

До 5 жовтня включно кандидат може звернутися до тервиборчкому із заявою про відмову від балотування, скасування реєстрації.

Процес реєстрації кандидатів розпочався 15 вересня. Наступного дня після рішення про реєстрацію кандидати можуть починати передвиборчу агітацію.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні останній день реєстрації кандидатів на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути