Ексклюзиви
субота, 24 березня 2018 16:06

Сценарій з підручника школи КГБ - Забужко про Савченко і Рубана

Сценарій з підручника школи КГБ - Забужко про Савченко і Рубана
Історія з нардепом Надією Савченко і керівником організації "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном про переворот - це частина одного сценарію з підручника школи КГБ, вважає письменниця Оксана Забужко. Фото: УНІАН

Історія з нардепом Надією Савченко і керівником організації "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном про переворот - це частина одного сценарію з підручника школи КГБ.

Про це розмірковує письменниця Оксана Забужко у Facebook

"Для тих, хто досі не прочитав "І знов я влізаю в танк..." (книга Оксани Забужко. - Gazeta.ua) і все ще вірить, буцім Росія на нас напала щойно в 2014 році, а кривавий переворот від рубаних-надь - це окремий сюжет, а не частина одного й того самого сценарію з підручника школи КГБ 1970-х рр. (Афганістан-1979, Вірменія-1999 - вийшло, Україна-2014, Чорногорія-2017 - не вийшло, але вони будуть пробувати знов - "всьо хня, давай по новой"!), - за лінками (вже не раз тут постила) два "маст-вотчі": хрестоматійне інтерв'ю Юрія Безменова (фахівець радянської пропаганди, колишній офіцер КГБ. - Gazeta.ua) 1984 р. (з укр. субтитрами) і, особливо, його лос-анжелеська лекція 1983 р. - англ. мовою", - пише вона.

Перекинули на інший фронт

Письменниця згадує про Рубана і контрольоване ним видавництво "Київська Русь".

"Рубан-то, виявляється, перш ніж зброєю, - в нульові роки (на підготовчій - "деморалізуючій", за Безменовим, - фазі війни) пресою й поліграфією займався! На кожному, значить, етапі війни - на передовій: "проверенный товарищ" (с).

А журнал "Київська Русь" я прекрасно пам'ятаю - він позиціонувався як "журнал Дмитра Стуса", і я туди, на Дмитрове-Стусове прохання, навіть якісь свої тексти передавала, чи не уривки з "Музею..." навіть, щоб "підтримати новий український товстий журнал". (Востаннє на цю технологію я повелась ще й у 2014-му - коли так само була "підтримала" щойно почате "Новое Время", з якого майже блискавично полізла "Другая Россия"). От би цікаво сьогодні проаналізувати всю ту підшивку "Київської Русі" за 2006-2013 рр. (і теж логічно, сходиться пазл, що в 2013-му журнал закрили - "деморалізація" й "дестабілізація" вже були пройденим етапом, готувалася "гаряча фаза" війни - за Безменовим, "криза", і Рубана перекинули на інший фронт...).

Це мав би бути дуже корисний, не тільки для СБУ, а й для істориків, теоретиків інформвійни, фахівців масових комунікацій і т.д. зразок "технологій деморалізації": 60/40, трохи Забужко, трохи Бориса Олійника, трохи укритої аґентури, трохи зеленої молоді, - в яких пропорціях це все змішується, з якою швидкістю красива "літературна трибуна" непомітно для публіки стає токсично-пропаґандистською, - ніхто такою аналітикою ще в нас не займався, хоча цей самий шлях проходили свого часу і телеканали, й радіостанції, але там спробуй ухопи за хвіст, - а тут такий золотий матеріал готовченком лежить по бібліотеках, агов, дослідники, де ви, батьківщина жде!", - пише Забужко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко арештували на 2 місяці

22 березня Верховна Рада підтримала подання ГПУ на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Слідчий СБУ затримав її в приміщенні парламенту.

Савченко підозрюють у підготовці до замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

На брифінгу 20 березня вона заявила, що Адміністрація президента намагається її ліквідувати.

Зараз ви читаєте новину «Сценарій з підручника школи КГБ - Забужко про Савченко і Рубана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути