Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 09:05

Савченко з Рубаном отримали зброю від російських офіцерів і ДНР - Луценко

Савченко з Рубаном отримали зброю від російських офіцерів і ДНР - Луценко
Надія Савченко намагалася взяти Володимира Рубана на поруки. Фото: ТСН

Народний депутат Надія Савченко спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, виступаючи на регламентному комітеті парламенту, який розглядає подання на Савченко.

Він розповів, що офіцери СБУ під прикриттям допомагали спільникам і фіксували все на камеру.

"2.12.2017 року Савченко та Рубан прибули у Хмельницький, випробували зброю на полігоні, де Рубан озвучив план нападу на кортеж президента з використанням великокаліберної гвинтівки "Топаз", яка пробиває легку броню будь-якого автомобіля. Її виробляють виключно у так званій ДНР. Того ж дня відбулася ключова зустріч Савченко, Рубана та вказаних офіцерів СБУ. Під відеофіксацію Рубан, а пізніше - Савченко виклали свої плани повалення конституційного ладу через проведення терористичної атаки з мінометів на центр урядового кварталу Києва, вчинення теракту всередині Верховної Ради з використанням отриманих від бойовиків зброї та вибухових матеріалів", - сказав Луценко.

Це одна з поставок зброї на підконтрольну Україні територію. Він також повідомив, що в окупованих містах Донеччини Савченко та Рубан контактували з російськими офіцерами.

"Маємо факти, які доводять участь Російської Федерації у наданні зброї особам, які запланували і готувалися до вчинення теракту проти вищого керівництва держави, мирного населення української столиці з метою повалення конституційного ладу", - наголосив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко - жертва власного темпераменту, їй неважливо, із ким воювати - Фесенко

22 березня Верховна Рада розгляне подання на зняття недоторканності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Її підозрюють у підготовці до замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. Вона назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

Зараз ви читаєте новину «Савченко з Рубаном отримали зброю від російських офіцерів і ДНР - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути