Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 12:13

Савченко має пройти психіатричне обстеження - Луценко

Савченко має пройти психіатричне обстеження - Луценко
У разі проведення слідчих дій щодо підозрюваної у підготовці теракту Надії Савченко буде проведена психіатрична експертиза, каже генпрокурор Юрый Луценко. Фото: телеканал "Рада"

Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що у разі проведення слідчих дій щодо підозрюваної у підготовці теракту Надії Савченко буде проведена психіатрична експертиза.

Це сталося під час заяви нардепа від "Народного фронту" Антона Геращенка, що Савченко "несповна розуму".

"Чи буде проведена прсихіатрична експертиза, після того, як ми надамо дозвіл на її затримання та арешт?", - запитав він.

"Я не підтримую широкомасштабно розгорнуту кампанію оголосити Надію Савченко психічно нездоровою людиною. Це лише один із методів захисту для уникнення передбаченої законом кримінальної відповідальності. З якоїсь точки зору будь-який терорист у будь-якій країні світу, звичайно, має схиблений розум.

Бо додуматися ввезти чотири 120-міліметрових міномети, до яких додається 46 мін з радіусом ураження до 200 метрів, які можуть летіти на відстань до 7 кілометрів. Кожен снаряд несе чотири кілограми вибухівки. І три таких міни можуть пробити перекриття будь-якого приміщення, будь-якого будинку, в тому числі житлових у центрі столиці...

Але у переліку першочергових слідчих дій, які заплановані на сьогодні, пунктом 8 стоїть призначення судової психіатричної експертизи. Це зніме всі питання", - сказав генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вимагаємо арешту Медведчука" - сестра Савченко несподівано заскандувала

У четвер, 22 березня, регламентний комітет рекомендував Верховній Раді зняти недоторканність із народного депутата Надії Савченко, дозволити її затримання та арешт.

Усі три подання підтримали всі члени комітету.

Нардепа підозрюють у підготовці до замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Савченко має пройти психіатричне обстеження - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути