середа, 08 серпня 2018 16:26

Найефективніші депутати і партії в парламенті: стало відомо, хто в лідерах

Рейтинг найбільш ефективних депутатів українського парламенту нинішнього скликання знову очолив Олег Ляшко.

Про це свідчать дані порталу Верховної Ради станом на липень 2018 року.

Так, лідер Радикальної партії Олег Ляшко став автором 51-го законопроекту, прийнятих парламентом і підписаних президентом України. У Верховній Раді нинішнього скликання це стало абсолютним рекордом.

На другому місці - також нардеп від РПЛ, голова Комітету промполітики і підприємництва Віктор Галасюк, якого називають головним лобістом промисловості в парламенті. Серед прийнятих Радою нинішнього скликання законів півсотні належать його авторству.

 

Третє місце зайняв керівник другої за величиною фракції парламенту "Народний Фронт" Максим Бурбак, який виступив автором 29 законів України.

Четверте місце зайняв заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Третьяков (27). П'яте ж ділять між собою голова фракції БПП Артур Герасимов (25), перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко (25) і представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко (25).

У ТОП-7 народних депутатів за кількістю прийнятих законів їх авторства увійшли також відома своїми ініціативами щодо захисту малого підприємництва нардеп з БПП Оксана Продан (24), а також - позафракційний нардеп, голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко (23) і заступник голови Комітету з євроінтеграції Марія Іонова (23).

Що стосується "командного заліку" - в рейтингу законотворчої ефективності фракцій і груп як за період 8-ї сесії VIII скликання, так і за час усього скликання, впевнено лідирує Радикальна партія, яка отримала найвищий коефіцієнт за кількістю прийнятих законів в розрахунку на одного депутата фракції (0,62 і 7,14 відповідно).

Друге місце за успіхами у 8-й сесії дісталося групі "Воля народу" (0,58), третє - Об'єднанню "Самопоміч" (0,56). Далі в списку - фракція "Батьківщина" (0,45), група "Партія "Відродження" (0,33), фракція "Народний фронт" (0,30), фракція "Блок Петра Порошенка" (0,20).

 
 

За результатами роботи всього скликання, друге місце після Радикальної партії Олега Ляшка зайняла фракція "Батьківщина" (6,30), третє - Об'єднання "Самопоміч" (5,52). Далі за списком - група "Воля народу" (3,47), фракція "Народний фронт" (3,37), фракція "Блок Петра Порошенка" (2,45), група "Партія "Відродження" (2,33).

Останнє місце в рейтингу за сесію і скликання дісталося фракції "Опозиційний блок" з результатом в 0,19 і 1,07 відповідно.

Рейтинг ефективності народних депутатів за період 8-ї сесії був складений на основі даних офіційного сайту Верховної Ради України, виходячи з кількості прийнятих законів їх авторства.

Ефективність діяльності фракцій або груп як за 8-у сесію, так і за період всього VIII скликання, розраховувався виходячи зі співвідношення прийнятих законів до кількості депутатів відповідної фракції або групи, згідно з оприлюдненим на сайті Верховної Ради складу.

Зараз ви читаєте новину «Найефективніші депутати і партії в парламенті: стало відомо, хто в лідерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути