Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2017 11:22

Саакашвілі потрібен Порошенкові

Саакашвілі потрібен Порошенкові
Саакашвілі потрібен Порошенкові у Києві, щоб нівелювати саму ідею мирного протесту. Фото: УНІАН

Колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі потрібен президенту Петру Порошенкові у Києві, про це пише журналіст Соня Кошкіна на Lb.ua.

Президенту "Міхо потрібен тут, в Києві", вказує авторка.

"Максимально ослаблений, який скомпроментував не тільки свою політсилу, а й усіх хто "долучився". Зганьбити опозицію (особливо позапарламентську) як клас. Нівелювати саму ідею мирного протесту, перетворюючи його у формене шапіто", - пояснює Кошкіна.

"Чого не розуміє Саакашвілі, так це різниці між здаватися і бути. Майдани не бувають замовленими. Намагаючись "відтворити" протест зими 2013-2014 років з точністю до деталей - починаючи з гасел і закінчуючи сценаріями недільних віче, втрачає головне - суть протесту. Як вірно помітив один розумний чоловік: українці повстають щоразу, коли їх позбавляють майбутнього. Будь то право вибирати собі президента або рухатися в Європу.

Кожен, хто виходив на захололі площі в 2004-2005 і 2013-2014-му пам'ятає, наскільки відрізнялися ці два протести. На відміну від подій середини нульових, чотири роки тому люди чітко знали: "коронування" того чи іншого претендента "на царство" всіх проблем не вирішить. Швидше, навіть навпаки", - пише журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі розкрив зміст листа до Порошенка

17 грудня у центрі Києва представники партії Міхеіла Саакашвілі "Рух нових сил" та інші протестувальники вийшли на "Марш за імпічмент". Від Майдану вони рушили до Жовтневого палацу, аби, за словами Саакашвілі,"організувати там штаб".

Під будівлею палацу сталися сутички протестувальників з правоохоронцями, був розпилений сльозогінний газ та підірвані у натовпі шумові гранати.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі потрібен Порошенкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути