середа, 10 січня 2018 08:39

Саакашвілі може нарватися на жорсткіший запобіжний захід

Саакашвілі може нарватися на жорсткіший запобіжний захід
Міхеіл Саакашвілі відмовляється надати зразки свого голосу для експертизи. Фото: frontnews.eu

Екс-главі Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі можуть змінити запобіжний захід через ігнорування допитів і відмову надати зразки голосу.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін в ефірі "5 каналу".

"Саакашвілі може певний час ухилятися від явки до суду. Але має розуміти, що на певному етапі наслідком буде привід до суду, потім - зміну запобіжного заходу. Невдовзі ми сподіваємось оприлюднити результати експертизи плівок. При цьому він жодним чином не сприяє об'єктивному розслідуванню цього злочину. Він вже декілька разів відкинув наші клопотання про надання зразків своєї мови. Цим він вже певним чином підтверджує, що голос його і розмова мала місце", - сказав Єнін.

Він натякнув, що наступним епізодом справи Саакашвілі буде штурм Жовтневого палацу 17 грудня.

"Ми зорієнтовані на максимальне дотримання норм процесуального закону. Тому використання чинних правових норм і принципів дає певну свободу маневрів Саакашвілі. Головне для нього - не переграти на демократії правової системи. Оскільки кожна його дія лише розширює маневр для правоохоронців. Чи це буде Грузія, чи кримінальний процес в Україні - вони тільки розширюються. Особливо після подій у Жовтневому, коли Саакашвілі публічно закликав штурмувати адміністративну будівлю. Його поплічники зробили це фізично. Так вчинив акт номер два", - зазначив Єнін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт Порошенка з Саакашвілі струсонув українське болото - політолог

У грудні минулого року генпрокурор Юрій Луценко показав у парламенті відео. На ньому помічник Саакашвілі бере гроші за акції протесту від довіреної особи олігарха Сергія Курченка, який переховується в Росії. $500 тис. від Курченка передавали трьома частинами. За версією слідства, домовлялися про фінансування протестів біля Верховної Ради.

Саакашвілі підозрюють у спробі захоплення влади. 6 грудня його оголосили в розшук, за 2 дні затримали. Однак, 11 грудня суддя Лариса Цокол із Печерського райсуду столиці відпустила його з-під арешту.

Екс-президент Грузії двічі проігнорував допити.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі може нарватися на жорсткіший запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути