пʼятниця, 06 квітня 2012 23:33

Руслан Щербань не говорив про причетність Тимошенко до вбивства раніше, бо боявся - Кузьмін

Руслан Щербань не говорив про причетність Тимошенко до вбивства раніше, бо боявся - Кузьмін
Ренат Кузьмін. Фото: uainfo.censor.net.ua

Син убитого депутата Євгена Щербаня Руслан Щербань не говорив про причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства, бо боявся.

Про це повідомив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в ефірі телеканалу "Інтер".

Кузьмін вважає, що немає нічого дивного у тому, що Руслан Щербань заговорив про причетність Тимошенко до вбивства тільки зараз.

"Його батько і ще кілька людей були розстріляні в аеропорту Донецька. І Щербань Руслан дивом залишився живий. Він щиро впевнений, що вбивство його батька було організовано Павлом Лазаренком та Юлією Тимошенко. Саме вони відповідальні за вбивство його батька, - наголосив він. - Пока хоча б один з них був на волі, при владі, при грошах Руслан Щербань боявся про це говорити".

"І йому було чого боятися", - додав Кузьмін.

Відповідаючи на запитання, чому син Євгена Щербаня почав говорити про причетність Тимошенко до смерті Щербаня тільки зараз, Кузьмін сказав: "Щербань Руслан про це говорив протягом всього слідства".

"Він давав показання анологічні тим, які я назвав, крім одного моменту: він не згадував Павла Лазаренка і Юлією Тимошенко. Причину цього він пояснює. Він боявся", - додав заступник голови ГПУ.

"Ми сьогодні повернулися до цих справ. Виконавці всі покарані. А справи по замовниках виділено в окреме виробництво і розслідувалося", - наголосив Кузьмін.

Він також підкреслив: "Сьогодні ми можемо стверджувати, що вбивство Щербаня і Гетьмана організоване Павлом Лазаренко, який діяв в інтересах компанії ЄЕСУ".

Нагадаємо, депутата Євгена Щербаня розстріляли в аеропорту Донецька в 1996 році.

Днями Руслан Щербань передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко та Павла Лазаренка до вбивства нардепа Євгена Щербаня.

Зараз ви читаєте новину «Руслан Щербань не говорив про причетність Тимошенко до вбивства раніше, бо боявся - Кузьмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути