субота, 23 лютого 2013 14:42

Керівники опозиції думають про 2015 рік і хто кого обскакає: Яценюк — Кличка чи Тягнибок - Філенко

Керівники опозиції думають про 2015 рік і хто кого обскакає: Яценюк — Кличка чи Тягнибок - Філенко
Володимир Філенко Фото: gazeta.ua

Опозиція не тільки має критикувати роботу влади, а й пропонувати альтернативу. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав екс-нардеп, один із польових командирів Майдану Володимир Філенко.

"Батьківщина" нічого, крім "Юлі — волю!", не пропонує. Якщо замкнуться в цій тематиці й паралельно не поставлять у широкому розумінні "Банду — геть!" — нічого не вийде. Поки що їй це не вдається", - зазначив він.

За його словами, завдання опозиції— повернути мораль у політику.

"Як мінімум, мають показувати рівень життя, що відповідає задекларованим доходам. Цим грішать і лідери опозиції, і рядові члени. Навіщо одягати годинник за 20 тисяч доларів, як у олігархів (нардеп від "Батьківщини" В'ячеслав Кириленко прийшов у Верховну Раду із золотим годинником. — ред)? Не треба було одягати курточку майже за мільйон гривень (нардеп від "Батьківщини" Олександр Дубовой ходить у крокодилячій куртці за 85 тис. євро. — ред)", - зауважив Філенко.

Він вважає, що позиція мала б сформувати щось на зразок "Народної Ради", яка була в першому скликанні парламенту.

"Вона налічувала 126 депутатів, вони представляли широкий спектр опозиційних сил. Без довіри суспільства — ніяк. А керівники опозиції думають про 2015 рік і хто кого обскакає: Яценюк — Кличка чи Тягнибок — їх обох, і навпаки. Кожен із лідерів опозиційних фракцій, підлідерів, недолідерів думає: "Боротимуся і, якщо вийду в другий тур, переможу Януковича". Але, при всіх антивладних настроях у суспільстві, йому нав'язується ідея: команда "регіоналів" сильна і відстрілюватиметься до останнього патрона. І це працює", - зазначив він.

На його думку, такого Майдану, як 2004 року, не буде.

"Його не можна повторити. Але буде щось інше. Одна з причин, чому зараз люди сидять по домівках, — страх. Друга — майже немає політиків, як Михайло Горинь, В'ячеслав Чорновіл. "Шестидесятники" — це була глиба. Вони були готові до самопожертви, відмовлялися від земних благ, сиділи по тюрмах. На чому провалився Ющенко і Майдан? Не встояв перед спокусою багатства", - наголосив Філенко.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Керівники опозиції думають про 2015 рік і хто кого обскакає: Яценюк — Кличка чи Тягнибок - Філенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути