Ексклюзиви
четвер, 05 січня 2023 14:32

Росію спіймали на експорті підсанкційних товарів: деталі махінації

Росію спіймали на експорті підсанкційних товарів: деталі махінації
Росія маскувала кораблі, щоб перевозити військовий товар. Фото: twitter.com/YorukIsik

Росія маскувала свої судна під цивільні, щоб перевозити через Босфор до Середземного моря товари військового призначення.

Паралельно відволікала світ на посилену перевірку зерновозів з України, заявив у Twitter Йорук Ішик, керівник консалтингової компанії Bosphorus Observer, яка аналізує морську діяльність у Турецьких протоках.

На суднах РФ було авіаційне паливо для військово-повітряних сил, військові технічні вантажі для армії та російський оборонний експорт до Азії.

Так, підсанкційне судно SC SOUTH LLC (a.k.a.SK-ЮГ) під прапором Sparta IV пройшло через Босфор до Середземного моря на шляху з Новоросійська до міста Тартус у Сирії. Працювало за контрактом на російське ТзОВ "Оборонлогистика".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ очікує на чергову партію дронів з Ірану – ГУР

Водночас вантажне судно під російським прапором Lady D пройшло транзитом через Босфор на шляху з Новоросійська до міста Кочі в Індії. Перевозило експортну зброю.

Також підсанкційними суднами доставляли паливно-мастильні матеріали у Сирію, де в тому числі базуються російські війська. Крім того, турецькі аналітики неодноразово фіксували сирійські судна, які перевозили крадену пшеницю з окупованого севастопольського зернового термінала "Авліта".

Росіяни вивезли з окупованої території України майже 6 т пшениці. Це близько 88% озимих культур, посіяних на окупованих територіях. За це отримали близько $1 млрд.

Російські кораблі вивозили зерно до Лівії та Ірану. Походження вантажів відправники завжди ретельно приховували.

Зараз ви читаєте новину «Росію спіймали на експорті підсанкційних товарів: деталі махінації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути