пʼятниця, 06 вересня 2013 13:25

Росіяни відкрили саміт G20 помпезним салютом і лазерним шоу
15

Фото: Фото: Reuters

Відкриття саміту "Великої двадцятки" (G20), який розпочався вчора в Санкт-Петербурзі, супроводжувалося грандіозним шоу. Організатори постаралися здивувати гостей поєднанням візуальних ефектів: були і "вертушки" часів Петра Першого, і 3D-моделі.

Лідери країн "Великої двадцятки" дивилися шоу з тимчасового подіуму, який йде до Фінської затоки. Його встановили навпроти Великого каскаду палацу. На шоу були присутні, зокрема, президенти Росії і США Володимир Путін і Барак Обама, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр Великої Британії Девід Кемерон. Виставу пропустили президент Франції Франсуа Олланд, прем'єр Італії Енріко Летта, президенти Бразилії та Аргентини Ділма Руссефф і Крістіна Кіршнер.

На сходах і терасах Великого каскаду гостей зустрічали артисти в одязі часів Петра Першого. В тих же декораціях розташовувався оркестр Маріїнського театру. Глави держав і урядів побачили вогонь і воду, насолоджувалися музикою Джузеппе Верді, Петра Чайковського і сучасними мотивами.

Організатори постаралися торкнутися у шоу економічної тематики: на стіни палацу спроектували графіки коливання основних валют, а після - зображення Фенікса. Деякі спостерігачі прийняли це за символ відродження світової економіки. Подання закривало фантастичне лазерне шоу і салют, після якого з центрального фонтану парку "Самсон" забила вода.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що "всі присутні були вражені".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відкрили саміт G20 помпезним салютом і лазерним шоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути