Ексклюзиви
субота, 05 грудня 2015 16:46

Росія погрожує Україні дефолтом за несплату "боргу Януковича"

Росія погрожує Україні дефолтом за несплату "боргу Януковича"
Фото: www.ukrinform.uа

Росія буде змушена подати на Україну до суду у разі, якщо позичальник у повному обсязі не виконає свої зобов'язання 20 грудня.

Про це йдеться у заяві міністерства фінансів РФ, опублікованій в суботу.

"Незважаючи на відсутність офіційного звернення України до уряду РФ з питання реструктуризації суверенного боргу на 3 млрд доларів, Росія сама зробила пропозицію про розстрочення погашення українського боргу на 3 роки (2016-2018 року) під гарантії США, ЄС або першокласного міжнародного фінансового інституту", - цитує текст заяви Інтерфакс-Україна.

"На цьому тижні ми отримали офіційну відмову від уряду США надати гарантії за зобов'язаннями України. У цьому зв'язку нам не залишається нічого іншого, крім як подати в суд на Україну в разі невиконання позичальником своїх зобов'язань в повному обсязі 20 грудня поточного року, що означатиме суверенний дефолт України", - зазначив російський Мінфін.

Нагадаємо, Росія позичила Україні $3 млрд за президентства Віктора Януковича — наприкінці 2013 року. Термін виплати спливає у грудні 2015-го. Уряд України неодноразово наголошував: ці гроші колишній глава держави отримав за непідписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Нещодавно Арсеній Яценюк заявив, що Україна наполягає на списанні 20% і відкладенні на чотири роки виплати Росії "боргів Януковича".

Зараз ви читаєте новину «Росія погрожує Україні дефолтом за несплату "боргу Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути