вівторок, 07 жовтня 2014 18:49

Росія може застосувати проти України балістичні ракети – ЗМІ

Росія може застосувати проти України балістичні ракети – ЗМІ
Фото: ntv.ru

Росія може застосувати проти України балістичні ракети. Про це у статті пише американський оглядач Гідеон Рахман, передає УНН з посилання на видання Financial Times.

У своїй статті Рахман цитує аналітика Дмитра Треніна, який вважає, що Москва може захотіти отримати ще один шматок української території і вирішить організувати повномасштабне вторгнення в Україну.

"Може відбутися значна ескалація конфлікту. Західна підтримка України бісить Росію. У відповідь Кремль може повномасштабно вторгнутися в Україну і навіть застосувати ядерну зброю або балістичну ракету, яка здатна нести ядерний заряд, але оснащену неядерною боєголовкою", — сказав Рахман.

Рахман пише, що про такий же сценарій кілька тижнів тому йому розповів один із польських чиновників, який вирішив не називати своє ім'я. У Варшаві побоюються, що після Криму Володимир Путін з часом захоче відхопити велику частину України, а потім піде далі, вдаривши по країнах Балтії.

За словами польського чиновника, "Путін переграв Захід, бо знає, що той не застосує силу", тому найгірший сценарій, який собі уявляють у Варшаві, передбачає застосування російським президентом балістичних ракет, але без ядерних боєголовок.

Водночас Берлін сподівається, що конфлікт на Донбасі буде заморожений, хоча там визнають, що Росія у будь-який момент може піти на ескалацію.

Зараз ви читаєте новину «Росія може застосувати проти України балістичні ракети – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути