Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2022 01:43

Резніков розповів про військові подарунки для України: "Контракти укладено"

Резніков розповів про військові подарунки для України: "Контракти укладено"
Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про "подарунки" у галузі військової допомоги. Фото: eastnews.ua

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що протягом усього наступного року Україна щомісячно буде отримувати необхідну зброю та амуніцію.

Вже укладено багато контрактів, сказав він під час телемарафону.

"Американський ВПК уже працює. Тобто одна з ключових тем кожного "Рамштайну" – це обов'язково запуск потужностей виробничих країн, які підтримують сьогодні Україну в цій війні. На сьогодні вже відбулися замовлення, і не лише у США, а й у Німеччині, Франції, Словаччині, Чехії, Румунії та інших країнах", - зауважив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков пояснив слова Залужного про 300 танків

За його словами, Україна наступного року отримуватиме "подарунки" у галузі військової допомоги, при чому, протягом усього року, щомісяця.

"І я скажу відверто, не відкриваючи великих таємниць, на наступний рік у мене вже укладено багато контрактів на постачання нам необхідної і зброї, і амуніції до неї. І аналогічні контракти, я вже точно знаю, мене про це інформують міністри оборони чи секретарі оборони різних країн, що у них вже теж укладено контракти", - повідомив міністр.

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $275 млн. Кошти спрямують на предмети оборонного призначення, послуги міноборони США, військові навчання і вишкіл українських захисників.

9 травня 2022 року президент США Джо Байден підписав закон про лендліз для України. Вже 1 жовтня 2022 року закон про лендліз для України набув чинності. Згідно з ним, Київ має подати запит на необхідну зброю, тоді Білий дім його розглядає. Після схвалення одразу передає в Україну необхідне обладнання чи озброєння.

Втім Україна ще не отримала жодної одиниці зброї за оголошеним Сполученими штатами лендлізом. Програма не застосовується, щоб заощадити гроші Києва, пояснив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів про військові подарунки для України: "Контракти укладено"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути