вівторок, 21 листопада 2017 17:27

Революція допомогла не стати Білоруссю

Революція допомогла не стати Білоруссю
Завдяки Революції Гідності Україна не перетворилася на Білорусь, вважає журналіст Сергій Щербина. Фото: УНІАН

Завдяки Революції гідності Україна не перетворилася на Білорусь. Про це сказав журналіст Сергій Щербина в ефірі телеканалу "Еспресо TV".

"Ми всі трошки забули, чому загалом сталася ця Революція. Вона відбулася задля того, аби ми не опинилися в Білорусі. Коли в нас могли би забрати політичні свободи і залишити право поїхати у Польщу. Як це зараз відбувається там. Ось за що була Революція. Проти того, щоб ми опинилися в автократичному, диктаторському режимі.

А все інше - це вже питання того, наскільки виборці ефективно користуються політичними свободами. Наскільки вони обирають собі ефективну владу і, зрештою, на скільки є попит на неї. Будь-який політик відповідає на попит. Тільки попит породжує пропозицію.

Якщо у суспільства буде інший запит - політики будуть іншими. Це ж не окупаційна адміністрація, її не привезли в опломбованому вагоні. Це люди, яких ми обрали. Вони нам можуть подобатися чи ні, але вони плоть від плоті українське суспільство", - пояснив журналіст.

"Ми дуже часто плутаємо поняття та процеси. Революція - це один процес, а вибори - інший. Під час революції обіцянки не виконують. Їх виконують після виборів", - сказав Щербина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко з дружиною, Парубій і Гройсман прийшли на місце розстрілів

В Україні 21 листопада відзначають річницю початку Революції гідності та вшановують пам'ять героїв Небесної сотні.

Зараз ви читаєте новину «Революція допомогла не стати Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути