пʼятниця, 10 травня 2013 18:44

Рішення ЄСПЛ по Тимошенко стане ще одним імпульсом для її звільнення - Гельсінська комісія США

Рішення ЄСПЛ по Тимошенко стане ще одним імпульсом для її звільнення - Гельсінська комісія США
Фото: day.kiev.ua

Керівництво Гельсінської комісії при Конгресі США висловило надію, що рішення Європейського суду з прав людини у справі екс-прем'єра України Юлії Тимошенко стане додатковим імпульсом для її звільнення.

"Я вітаю недавнє помилування Юрія Луценка і вважаю, що це є хорошим першим кроком. Сподіваюся, що ви будете виконувати свою обіцянку у проведенні судової та виборчої реформ. Ми також сподіваємося, що рішення Європейського суду про порушення прав Юлії Тимошенко і довільний її арешт стане додатковим імпульсом для її звільнення ", - сказав голова Гельсінкської комісії сенатор Бенджамін Кардін на слуханнях у Вашингтоні на тему" Головування України в ОБСЄ ", повідомляється на офіційному сайті Ю.Тимошенко в п'ятницю.

За даними сайту, сенатор підкреслив, що Україна під час головування в ОБСЄ належить виконати великі завдання в керівництві цією організацією, яка працює на основі консенсусу і включає 57 країн.

"Головуюча країна повинна сама демонструвати міцну демократію, якщо вона хоче домогтися успіху в заохоченні інших країн дотримуватися зобов'язань ОБСЄ. Обов'язок України - подавати приклад у відстоюванні прав людини та дотримання законності", - зазначив Б.Кардін.

У свою чергу співголова Гельсінської комісії, конгресмен-республіканець Крістофер Сміт додав, що в Україні головним символом проблем з дотриманням прав людини, верховенства закону та демократії є ув`язнення Ю.Тимошенко.

"Це серйозна несправедливість, і це має бути виправлено президентом Януковичем. Я настійно закликаю уряд України для зміцнення свого головування в ОБСЄ звільнити Юлію Тимошенко", - заявив К.Сміт.

Як повідомлялося, 6-9 травня міністр закордонних справ України Леонід Кожара перебуває з візитом у США. Міністр взяв участь у слуханнях Гельсінської комісії при Конгресі США з пріоритетних питань головування України в ОБСЄ, провів зустрічі з конгресменами, представниками бізнес-кіл та української діаспори.

Гельсінська комісія США (Комісія з безпеки і співробітництва в Європі) є незалежною організацією уряду США, яка займається моніторингом дотримання Гельсінських угод та укріплює безпеку, підтримуючи права людини, демократію, економічну, природоохоронну та військову співпрацю між 56 країнами.

Комісія складається з 9 представників, висунутих Сенатом і 9 - від Палати представників Конгресу США. У неї також входять по одному представнику від Державного департаменту, Міністерства торгівлі і Міністерства оборони.

Зараз ви читаєте новину «Рішення ЄСПЛ по Тимошенко стане ще одним імпульсом для її звільнення - Гельсінська комісія США ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути