пʼятниця, 29 березня 2013 14:15

"Регіонали" збираються помститися опозиції за Рибака і звільнити Кошулинського

"Регіонали" збираються помститися опозиції за Рибака і звільнити Кошулинського
Руслан Кошулинський. Фото: tvi.ua

"Регіонали" збирають підписи за відставку віце-спікера "свободівця" Руслана Кошулинського, щоби помститися опозиції за підписи за відставку голови Верховної Ради Володимира Рибака.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від "Свободи" Андрій Мохник.

Він запевнив, що у ПР не вдасться їх налякати, і підписи за відставку спікера вони таки подаватимуть.

"Це той метод Партії регіонів, який вони продемонстрували на депутатах-сумісниках, коли після позбавлення мандату Веревського, у незаконний спосіб позбавили повноважень і Власенка. Те саме відбувається і зараз: коли ми говоримо, що опозиція зібрала 150 підписів за включення до порядку денного питання про відставку Рибака, вони натомість зробили симетричну дію — подання про відставки заступника голови ВР Руслана Кошулинського, який представляє і "Свободу", і опозицію загалом", - розповів нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР вимагає відставки Азарова і Попова

Мохник додав: "Зрозуміло, Партія регіонів пробує налякати нас таким чином. Вони думають, що ми триматимемося за цю посаду і пробуватимемо щось робити, але хай не сподіваються - питання про відставку Рибака все рівно буде внесено відповідно до тої процедури, яка передбачена у Верховній Раді".

Крім того, "свободівець" переконаний, що у Партії регіонів все рівно зараз не вистачить голосів, аби провести це питання, оскільки комуністи поки їхні ініціативи не підтримують.

"Очевидно, що Партія регіонів не має більшості. Комуністи зараз відторговують посади, місця, преференції якісь, гроші і тому не голосують за жодне питання, яке потрібне "регіоналам". І ми бачили, що "регіонали" можуть зібрати на підтримку своїх ініціатив лише 160-170 голосів. Цього, очевидно, недостатньо для відставки Кошулинського", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк запевняє, що не ховає підписи за відставку Пшонки і Рибака

Однак, Мохник припускає, що комуністи таки можуть підтримати цю ініціативу ПР, аби показати свою боротьбу із "фашизмом".

"Все рівно це нас не лякає. Ми йшли у Верховну Раду не за посадами, а для того, щоби представляти інтереси української громади і поширювати свої ідеї. Нас не лякають якісь симетричні дії та погрози з боку Партії регіонів", - запевнив нардеп.

Говорячи про те, з якою метою взагалі "регіонали" взялися за віце-спікера, Мохник зауважив:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "18 травня Янукович не піде у відставку напевно, але 19-го - може" - Яценюк

"По-перше, вони ж мусять якимось чином реагувати (на зібрання підписів за відставку Рибака - ред). По-друге, вони звикли, що їхніми противниками є ці, хто боїться втратити посади, чи ще щось. Відповідно, вони діють тими методами , які були ефективними до Ради VII скликання. Вони не розуміють, що перед ними якісно інша політична сила, що "Свобода" загартована впродовж 20-літньої боротьби, тому ці їхні погрози — це просто смішно".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" збираються помститися опозиції за Рибака і звільнити Кошулинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути