пʼятниця, 04 травня 2012 11:43

"Регіонали" "по-людськи" розуміють Путіна, але кажуть, що Тимошенко лікуватись не приїде

"Регіонали" "по-людськи" розуміють Путіна, але кажуть, що Тимошенко лікуватись не приїде
Володимир Олійник. Фото: obozrevatel.com

Механізми, які дозволили б відправити укладену, екс-прем'єра України Юлію Тимошенко на лікування за кордон, ні в національному законодавстві, ні міжнародному праві не передбачені.

Про це заявляє народний депутат Партії регіонів Володимир Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко п'є лише воду

"Заява (обраного президента Росії Володимира Путіна - ІФ) по-людськи зрозуміла, але на сьогоднішній день відсутні як в Росії, так і в Україні механізми лікування засуджених осіб за кордоном. І таких прецедентів не було", - пояснив він.

При цьому депутат додав: "Я думаю, що той же Михайло Ходорковський (ув'язнений, колишній керівник ЮКОСа - ІФ) міг би звернутися із заявою про лікування за межами Росії. Але навряд чи буде задоволено таке клопотання, оскільки потрібно, щоб національне законодавство регулювало цей питання. Оскільки мова йде не про екстрадицію, а були випадки, коли громадянина іншої країни, засудженого на території держави, відправляють в свою країну для відбування покарання, але щоб громадянина України або Росії відправили за кордон на лікування - немає такої практики і правової бази" .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Латвії теж не поїде на Ялтинський саміт

Крім того, підкреслив Олійник, повинні діяти міжнародні угоди про статус перебування такої особи на чужій території.

"Перш за все, виникають питання, чи буде охоронятися ця особа, чи буде вільний доступ інших осіб. А Юлія Тимошенко не просто засуджена, вона знаходиться під слідством по іншій кримінальній справі, тому виникає також питання, чи буде доступ українських слідчих до проведення слідчих дій , якщо дозволятиме її здоров'я, на території приймаючої держави ", - також зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" про відмову європейських політиків їхати на Євро-2012: "А ми їх і не чекаємо"

Олійник підсумував, що потрібно подякувати країни, які пропонують лікування Тимошенко, але в теж час правових механізмів, щоб задовольнити цю пропозицію, немає.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" "по-людськи" розуміють Путіна, але кажуть, що Тимошенко лікуватись не приїде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути