понеділок, 03 вересня 2012 14:42

"Регіонали" обіцяють до виборів по повній процедурі розглянути бюджет

"Регіонали" обіцяють до виборів по повній процедурі розглянути бюджет
Михайло Чечетов каже, що недоторканність буде розглядати вже наступний парламент. Фото: liga.net

До парламентських виборів депутати мають ухвалити бюджет на наступний рік.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "регіонал" Михайло Чечетов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати запросили до себе не лише міністра МВС, але й Табачника

"Наступна каденція парламенту починається із середини грудня. Там будуть вирішуватися кадрові питання. Тому ми можемо увійти у новий рік без бюджету. В умовах глобальної кризи цього не можна допустити. Існують дуже великі для нас ризики. Ми тільки стабілізували ситуацію. Тому, щоб це утримати та динамічно йти далі, до Нового року має бути затверджений бюджетний кошторис", - зауважив він.

За словами Чечетова, згідно законодавства, до 15 вересня уряд подасть проект бюджету до парламенту, а депутати по повній процедурі його розглянуть.

Депутат наголосив, що також на поточній сесії можуть бути внесені зміни до закону про мови. "Робоча група із експертів напрацювали ці зміни. Парламент буде дуже ретельно розглядати кожну поправку. Будемо відштовхуватися від того, аби не перетворити цими змінами закон у ніщо. Після процедури внесення змін закон буде відповідати Європейській хартії регіональних мов", - пояснив "регіонал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче персонального голосування у Раді і пропонує сенсорну кнопку

Політик зазначив, що на цій сесії парламент не може проголосувати за зняття депутатської недоторканності. "На останній сесії не можна  змінювати Конституцію. Якби Конституційний суд раніше дав відповідь, то можна було б зібрати позачергову сесію. Тепер же ми не можемо вносити зміни до Конституції, порушуючи її. Тому це питання вирішуватиме наступний парламент. Але ми виступаємо за, тому не відступимося. Не допустимо, аби в залі кидали гранати", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" обіцяють до виборів по повній процедурі розглянути бюджет ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути