неділя, 17 січня 2016 11:26

Розвідка США шукатиме російських агентів в європейській політиці

Розвідка США шукатиме російських агентів в європейській політиці
mosmonitor.ru

Американська розвідка готує масштабне розслідування впливу Кремля на політичні партії в Європі. Пише Еспресо.TV з посиланням на "The Тelegraph".

За інформацією видання, Конгрес США доручив керівництву розвідслужб вивчити таємне фінансування Росією європейських партій за останнє десятиліття.

Видання наголошує, що Вашингтон стурбований прагненням Росії використовувати європейську роз'єднаність, щоб послабити НАТО, блокувати американські програми протиракетної оборони і скасувати режим економічних санкцій, введених в покарання за анексію Криму.
Крім того, Кремль хоче перешкодити знайденню альтернативи російській енергії в Європі.

Як повідомив журналістам британський високопосадовець, втручання Росії у політику ЄС має "набагато більш широкий і глибокий діапазон, ніж вважалося раніше" і викликає побоювання нової "холодної війни". Згідно з досьє, що потрапило в розпорядження видання, російські агенти, як мінімум, використовували Францію, Нідерланди, Угорщину, Австрію і Чехію як "точки входу у вільний шенгенський простір".

Які конкретно партії підозрюються в отриманні таємної підтримки, офіційно не називається, але мова йде про кілька праворадикальних партій у різних країнах, у тому числі про британську Партію незалежності Об'єднаного королівства (UKIP). Так, наприклад, французький "Національний фронт" отримав від російського банку близько 9 мільйонів євро в 2014 році, зазначає видання.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка США шукатиме російських агентів в європейській політиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути