середа, 29 вересня 2021 02:14

Разумков указав на два способи, щоб виправити неузгодженості в законі про олігархів

Разумков указав на два способи, щоб виправити неузгодженості в законі про олігархів
Разумков розкритикував процедуру розгляду законопроєкту про олігархів у другому читанні. Фото: РБК-Україна

Виправити юридичні неузгодженості в законі про олігархів можна за допомогою вето президента або шляхом внесення змін до вже підписаного документа.

"Як можна усунути (юридичні неузгодженості)? Це може бути вето президента, повернення документа до Верховної Ради з пропозиціями. Або закон може бути підписаний, а після цього в нього можуть бути внесені зміни", - розповів спікер парламенту Дмитро Разумков в ефірі одного з українських телеканалів.

Юридичні колізії в законодавчому акті виникли через використання так званої "спеціальної" процедури під час розгляду документа у другому читанні, нагадав Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я буду рухатись далі". Разумков не піде з політики у разі своєї відставки

23 вересня Верховна Рада прийняла президентський закон "Про запобігання загроз національній безпеці, пов'язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну і політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№5599).

Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру, згідно зі статтею 119 Регламенту ВР. Під час голосування було враховано правки, які суперечать одна одній. Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту переголосувати закон через колізію правок.

Зараз ви читаєте новину «Разумков указав на два способи, щоб виправити неузгодженості в законі про олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути