неділя, 17 травня 2020 02:34

Разумков сказав, коли депутати розглянуть закон про референдум

Разумков сказав, коли депутати розглянуть закон про референдум
Законопроєкт про загальнонаціональний референдум можуть розглянути за декілька тижнів. Фото: 112

Верховна Рада зможе розглянути законопроєкт про загальнонаціональний референдум вже через декілька тижнів.

Вже підписали лист до Венеційської комісії й туди ж направили законопроєкт про загальнонаціональний референдум, розповів голова парламенту Дмитро Разумков в інтерв'ю "Радіо Свободі".

"Я сподіваюсь, що найближчим часом, за декілька тижнів, зможемо винести його (законопроєкт — ред.) до зали Верховної Ради та розглянути", — сказав Разумков.

Він вважає необхідним, щоб проєкт закону був "найбільш збалансований та якісний", а також відзначив потребу "отримати підтримку колег".

"Також є й інші ініціативи, які, я думаю, будуть незабаром розроблятися й ухвалюватися. Це і місцеві референдуми, і народне вето, народна ініціатива і багато іншого", — додав глава Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада дозволила українцям купувати і продавати землю

Верховна Рада 3 вересня 2019 року направила для отримання висновку до Конституційного суду президентський законопроєкт №1015 "Про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу)".

3 грудня Разумков повідомив, що парламент отримав висновки Конституційного суду: проєкт закону відповідає конституційним положенням. Після цього спікер доручив профільному комітету невідкладно розглянути ці висновки.

Закон про референдум був необхідний в Україні, зокрема, тому, що питання дозволу іноземцям купувати землю в Україні президент Зеленський хотів винести на всеукраїнський референдум. Водночас цей закон рада схвалила у другому читанні 31 березня.

Зараз ви читаєте новину «Разумков сказав, коли депутати розглянуть закон про референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути