Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2018 05:55

Розслідування: У Манафорта при кожному міністерстві були свої люди

Розслідування: У Манафорта при кожному міністерстві були свої люди
У Манафорта був свій "тіньовий" уряд при Януковичі. Фото: 112 канал

У колишнього радника Трампа і екс-президента Януковича Пола Манафорта в кожному міністерстві України були свої люди.

Один із заступників Манафорта Рік Гейтс розповів: "Ви повинні розуміти, ми довго працювали в Україні, і у Пола була окрема тіньова структура в уряді... У кожному міністерстві у нього була своя людина". Про це пише журналіст Франклін Фоєр в розслідуванні для The Atlantic.

Манафорт вперше розглядав можливість працювати з Януковичем у 2004 році, після поразки Януковича на виборах.

"Люди уникали його. Він був радіоактивний", - розповів помічник Манафорта Філіп Гріффін про Януковича.

"Янукович і Манафорт були майже однаковими. Великі високі чоловіки. Він змусив Януковича надягати такі ж костюми і так само зачісувати волосся назад. Янукович був дерев'яним на публіці і в особистому спілкуванні, але Манафорт навчив його, як посміхатися і вести короткі бесіди. Він робив все тихо, "з заднього сидіння". Але робив це дуже елегантно", - розповів колишній радник українського уряду з питань економіки Андерс Аслунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський олігарх судиться з Манафортом

Наближені до Манафорту люди кажуть, що після перемоги Партії регіонів на виборах, Манафорт запросив за свої послуги дуже велику суму і пояснював, що Янукович погодиться і ці гроші дадуть олігархи.

Коли Янукович переміг на виборах, він дав Манафорту привілеї і дозволив входити в президентські кабінети в будь-який час. Янукович віддалявся від своїх радників, але Манафорт знав, як натиснути і змінити думку екс-президента, використовуючи опитування і політичні аргументи, йдеться в розслідуванні.

У США Манафорта звинувачують за 12 пунктами, основні з яких: змова проти США (ймовірно, мова йде про зв'язки з росіянами під час американських виборів); робота в якості іноземного агента без відповідної реєстрації; відмивання грошей (переклади на закордонні рахунки, в тому числі, на Кіпрі і Сейшелах), ухилення від сплати податків.

Зараз ви читаєте новину «Розслідування: У Манафорта при кожному міністерстві були свої люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути