Ексклюзиви
субота, 07 жовтня 2023 01:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракети Taurus важливі України для виживання - посол в Німеччині. Шольц придумав нову відмовку

Ракети Taurus важливі України для виживання - посол в Німеччині. Шольц придумав нову відмовку
Німеччина ніяк не може передати Україні ракети Taurus. Фото: УНІАН

Далекобійні ракети Taurus вкрай важливі Україні для її виживання.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц придумав нову відмовку, що їх використання буцімто потребує участі солдатів Бундесверу, пише Укрінформ.

"Для нас є один пункт: участь німецьких солдатів у будь-якій активності, навіть за межами України, є для нас неможливою", - сказав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воллес закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus

Посол України у Німеччині Олексій Макєєв назвав зброю Taurus важливою для виживання країни.

"Берлін поки що не постачає Києву крилаті ракети Taurus - розчарування цим рішенням висловив посол України в Німеччині", - ідеться в матеріалі.

Крилаті ракети Taurus мають дальність до 500 км. Ці систему суттєво відрізняються від усіх інших, зокрема, британський, французьких і американських далекобійних ракет. Зокрема, в них досить складна схема програмування. На етапі, коли точилися розмови про можливість передачі ракет, лунали думки, що навчання управління ракетами може тривати не менше двох місяців. Деякі експерти заявляють, що програмування ракет для ударів по цілях можуть робити лише німецькі солдати.

Уряд Німеччини не планує найближчим часом постачати Києву далекобійні крилаті ракети Taurus. ФРН формально не відмовила у наполегливому проханні українського уряду, але дала зрозуміти, що Taurus наразі не надасть, пише німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела у німецькій та українській владі.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц стурбований тим, що за допомогою далекобійних ракет ЗСУ можуть уразити Кримський міст. Саме тому постачання Taurus Україні найближчим часом не буде.

Зараз ви читаєте новину «Ракети Taurus важливі України для виживання - посол в Німеччині. Шольц придумав нову відмовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути