Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2013 16:43

Заради президента Чехії в Донецьку на годину заборонили рух по головній автомагістралі
11

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні в рамках чесько-українського економічного форуму в Донецьку побував президент Чеської Республіки Мілош Земан. Глава європейської держави з'явився на форумі практично без охорони. Його супроводжували чеські бізнесмени і донецькі чиновники.

Разом з президентом Чехії в Україну для участі у переговорах прилетіли близько 90 топ-менеджерів і власників компаній.

Земан заявив, що підтримує прагнення України до євроінтеграції. Напередодні в Києві він зауважив, що для Чехії дуже важлива економізація української політики.

"У нас були дуже корисні розмови з президентом Віктором Федоровичем Януковичем і корисні розмови з міністром оборони, міністром промисловості, міністром закордонних справ", - розповів президент Чехії.

Земан висловив жаль щодо недостатньої активності своїх співвітчизників на українському ринку і закликав чеських бізнесменів до нарощування економічних зв'язків з Донбасом.

"Чеська республіка бачить український ринок пріоритетним для чеського бізнесу", - заявив надзвичайний і повноважний посол Чехії Іван Почух.

У свою чергу голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький зазначив, що Україна стоїть на порозі історичного вибору і висловив подяку за те, що чеська республіка є надійним партнером.

Після вітальних слів відбулося підписання 4 контрактів між донецькими підприємствами і чеським АТ "АЛТА Інвест". Голову правління цієї приватної компанії президент Чехії назвав своїм великим особистим другом. Також був підписаний договір про фінансування реконструкції тролейбусів між АТ "Чеський експортний банк" та комунальним підприємством "Херсонелектротранс".

"Ми працюємо в Україні з постачання обладнання з 1991 року і я відчуваю покращення клімату для бізнесу, якщо порівняти 90-е і сьогодні, - розповів Gazeta.ua віце-президент АТ "АЛТА Інвест" Броніслав Шимек. - На жаль, деякі контракти ми не підписали через складну ситуацію на вугільному і металургійному ринках, яка не є проблема однієї лише України. Думаю, що з підписанням угоди про асоціацію з ЄС інвестиційний клімат тут покращиться. Українська законодавча база буде більше відповідати параметрами, до яких ми звикли. Зрозумілішим буде ведення бізнесу. Хоча це йде і в деякій мірі проти нас, тому що конкуренція зросте. Але для України це буде вигідно".

На час присутності президента європейської держави в готелі "Донбас палас", де проходив бізнес-форум, рух вулицею Артема був повністю припинений. Громадський транспорт не працював більше години.

Для журналістів, які звикли до посилених заходів безпеки щодо охорони Віктора Януковича, було дивно зустріти на вході в зал, де проходив захід, всього одну рамку. Не заборонялося проводити фото- і відеозйомку кортежу Земана, який складався з 9 машин. На відкритті міжнародного інвестиційного саміту в Донецьку 17 жовтня президента України супроводжували 18 автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Заради президента Чехії в Донецьку на годину заборонили рух по головній автомагістралі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути