вівторок, 02 жовтня 2018 12:27

Рада висунула ПАРЄ антиросійську вимогу

Рада висунула ПАРЄ антиросійську вимогу
ПАРЄ готує рішення про зміну процедури оскарження скасування повноважень національних делегацій. Фото з відкритих джерел

Український парламент перегляне засади співпраці з Парламентською асамблеєю Ради Європи, якщо та поверне повноваження російській делегації.

Відповідну заяву Верховної Ради до ПАРЄ підтримали 242 народних депутати.

У документі підкреслюється, що нинішня процедура оскарження скасування повноважень національних делегацій є ефективним механізмом контролю ПАРЄ за дотриманням державами-членами принципів і цінностей Ради Європи. Якщо ПАРЄ ухвалить рішення про зміну процедури, воно буде політично вмотивованим і забезпечить безперешкодне повернення до ПАРЄ делегації РФ.

"Росія вдалася до відвертого шантажу Ради Європи, припинивши своє фінансування, яке становить 7%. На жаль, усі спроби домовитися про те, щоб решта країн компенсували ці втрати, не дали до результату. Оскільки Росія має дуже потужного друга в особі генерального секретаря ПАРЄ Турбйорна Ягланда, який усіма силами намагається зробити так, щоб Росія повернулася", - наголосив голова української делегації Володимир Ар'єв, виступаючи з трибуни парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська делегація відмовилася йти на люксовий прийом генсека Ради Європи

У квітні 2014-го ПАРЄ призупинила право голосу російської делегації через анексію Криму та збройну агресію проти України до кінця сесії. Пізніше це рішення продовжували. У відповідь Росія припинила виплачувати членські внески.

Зараз ви читаєте новину «Рада висунула ПАРЄ антиросійську вимогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути