четвер, 12 липня 2018 10:07

Рада намагається вирішити питання ЦВК і євроблях (онлайн)

Рада намагається вирішити питання ЦВК і євроблях (онлайн)
За попередньою інформацією, фракції не домовилися щодо оновлення складу ЦВК. Фото: Микола Білокопитов

На сьогоднішньому засіданні парламент планує оновити склад Центрвиборчкому та визначитися стосовно зниження акцизів на ввезення авто.

У залі зареєструвалися 362 народних депутати.

Також Верховна Рада має намір розглянути президентський законопроект про зміни до закону про судоустрій та статус суддів, необхідний для початку роботи Антикорупційного суду.

На порядку денному також стоїть призначення суддів Конституційного суду.

Серед іншого парламентарі сьогодні планують ратифікувати низку міжнародних домовленостей, зокрема угоду з Нідерландами про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збитим літаком рейсу МН17.

У другому читанні можуть ухвалити законопроекти про заборгованість Укроборонпрому перед російськими компаніями, про повернення кримінальної відповідальності за незаконний перетин державного кордону та законопроект для запуску роботи Державного бюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенку висунули ультиматум щодо ЦВК

На ранковому засіданні 5 липня Верховна Рада не змогла підтримати у рейтинговому голосуванні питання звільнення старих членів ЦВК. Воно набрало 189 голосів за необхідних 226. 117 із них були від представників БПП, лише 10 із 80 - від партнерів по коаліції "Народного фронту".

Після цього "Блок Петра Порошенка" відмовився брати участь у голосуваннях 5 та 6 липня. У НФ заявили, що голосуватимуть, якщо кандидатів буде 13 і серед них буде представник "Опозиційного блоку".

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що один із компромісів у цьому питанні - на законодавчому рівні збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії, щоб усі запропоновані президентом 14 кандидатів отримали посади.

У кулуарах говорять, що компромісу ще не досягли.

Зараз ви читаєте новину «Рада намагається вирішити питання ЦВК і євроблях (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути