пʼятниця, 08 грудня 2017 08:07

Рада скасувала ПДВ та акциз на імпорт електромобілів до 2023

Рада скасувала ПДВ та акциз на імпорт електромобілів до 2023
Звільняються від оподаткування акцизним податком операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, які оснащені виключно електричними двигунами. Фото: fakty.ictv.ua

Верховна Рада звільнила до 2023 року від оподаткування податком на додану вартість та акцизним податком операції з ввезення на митну територію України електромобілів. 252 депутати проголосували за законопроект № 6776д. Мінімально необхідна кількість голосів становила 226.

Згідно з цим законом, тимчасово до 31 грудня 2022 року звільняються від оподаткування акцизним податком операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, які оснащені виключно електричними двигунами, інформують "Українські Новини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представили найдивніший електромобіль у світі

А також підреслюється, що тимчасово, до 31 грудня 2022 року, звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України і з подальшої поставки на митній території транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами, операції з поставки послуг по перевезенню пасажирів на таксі, оснащеного тільки електричним двигуном, а також надання пасажирського транспорту в оренду (лізинг, прокат, перевезення на замовлення) у випадку, якщо такі транспортні засоби оснащені виключно електричним двигуном.

Народні депутати пропонують звільнити водіїв електромобілів від оплати парковки і дозволити їм їздити по смузі громадського транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Рада скасувала ПДВ та акциз на імпорт електромобілів до 2023». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути