Ексклюзиви
субота, 29 серпня 2009 12:40

"Сьогодні знесуть пам"ятник Леніну, потім дійдуть до Хмельницького" - Симоненко

"Сьогодні знесуть пам"ятник Леніну, потім дійдуть до Хмельницького" - Симоненко

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко обурений рішенням Кабінету міністрів виключити пам"ятник Леніну в Києві з Державного реєстру пам"ятників національного значення.

"Рішення Кабміну про виключення пам"ятника Леніну в Києві на бул. Шевченка з реєстру пам"ятників, що охороняються державою, свідчить лише про одне - про непробудне неуцтво, підлість та боягузтво тих, хто прийняв подібне рішення", - цитує Симоненко прес-служба Компартії.

На думку лідера КПУ, "ті, хто зараз видерся на народному горбу на Олімп влади, сьогодні так би і продовжували "коровам хвости крутити", якби не здобули якісну освіту та путівку у велике життя в тій державі, яка виникла на одній шостій частині суші саме завдяки генієві та зусиллям Леніна, і яку вони тепер так ненавидять".

Симоненко підкреслив, що Компартія зробить все від неї залежне, щоб не допустити демонтажу пам"ятника Леніну в Києві:

"Я звертаюся до всіх киян: захистіть своє місто від варварів! Сьогодні знесуть пам"ятник Леніну, завтра Щорсу, визволителеві Києва Ватутіну, потім дійдуть до Богдана Хмельницького (як спільника російського царя), потім і до Шевченка дістануться - адже російською мовою писав, а на його місці Петлюру поставлять і підуть "хрестовим походом" на інородців".

Ряд ЗМІ повідомили про те, що на засіданні уряду в середу, 26 серпня, було ухвалено рішення про виключення пам"ятник Леніну в Києві з переліку пам"ятників національного значення. Таким чином, його подальша доля є прерогативою місцевої влади. Разом з тим, офіційний документ з таким рішенням поки не оприлюднено.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Сьогодні знесуть пам"ятник Леніну, потім дійдуть до Хмельницького" - Симоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути