Ексклюзиви
понеділок, 08 лютого 2010 12:28

"Регіони" обіцяють Тимошенко узаконити її в опозиції

"Регіони" обіцяють Тимошенко узаконити її в опозиції

Юлія Тимошенко є другим за впливом політиком в Україні, і її думка буде важливою. Окрім того, вона може бути дуже корисною для України.

Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

За його словами, у "Регіонів" немає бажання чинити опір її команді.

На запитання, яким він бачить майбутнє Тимошенко, Мірошниченко заявив, що згідно із законами жанру, діючий прем"єр-міністр піде в опозицію.

"Це зрозуміло, що той, хто зайняв друге місце, очолює опозицію. Він залишається впливовим гравцем на політичній мапі країни і власне формує альтернативу владі.

Тимошенко як лідер опозиції, на наше переконання, буде ефективною. Бажання якимось чином мститися і якимось чином її утискати ані у Януковича персонально, ані у його команди немає.

Тим більше що наше завдання виходить за рамки особистих відносин політиків. Перед нами постає виклик перед системними реформами. У цьому контексті не буде дивним, якщо хтось із сьогоднішніх прихильників Тимошенко може знайти себе, виконуючи програму Януковича. Це не виключено, хоча ми не можемо їх до цього спонукати або змушувати", - розказав "регіонал".

На запитання, чи треба в Україні узаконювати опозицію, Мірошниченко заявив, що це абсолютно нормальна пропозиція.

"Ми готові до того, щоб в Україні був закон про опозицію. Юлія Тимошенко, коли була в опозиції, активно працювала над цим законом, але коли сама перейшла в Кабінет Міністрів на жаль, цей закон був перекреслений, і ми працювали в опозиції, не маючи формальних правил і прав, які б дозволяли опозиції ефективно опанувати владою.

Але водночас ми готові до того, щоб опозиція була захищена від будь-яких тисків, щоб вона свої зусилля спрямовувала на формування альтернативної стратегії, щоб вона при наявності у неї якихось рецептів мала можливість їх пропонувати.

І тим більше ми зацікавлені, щоб опозиція виконувала роль дуже принципового контролера від імені суспільства за тими програмними обіцянками, які прийняті і Януковичем особисто як Президентом, і Кабінетом Міністрів, який буде сформований і візьме за основу своєї роботи програму Януковича, і коаліції, яка буде уособлювати курс політичної ситуації в Україні на майбутні п"ять років", - підсумував народний депутат.

ІМК
Зараз ви читаєте новину «"Регіони" обіцяють Тимошенко узаконити її в опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути