середа, 28 липня 2010 13:05

"Регіонали" хочуть повернути Соцпартію в парламент - експерт

"Регіонали" хочуть повернути Соцпартію в парламент - експерт

Партія регіонів зацікавлена у повернені СПУ в парламент.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив експерт Центру політичних досліджень та конфліктології Антон Фінько.

"Якби соціалісти на наступних парламентських виборах потрапили до ВР як можливий партнер Партії регіонів, то це було б досить вигідно обидвом сторонам. В тому разі, якщо б до соціалістів повернулися б бодай якась частка їхніх виборців то це б розширило можливості впливу ПР у Центральній Україні, де традиційно позиції біло-синіх є не надто сильними", - сказав експерт.

Водночас він відмовився прогнозувати можливість реанімування соціалістичної партії.

"Сьогодні не можна спрогнозувати якою мірою можна буде реанімувати соціалістичну партію. Напевне з погляду інтересів Партії регіонів, соціалістам свого часу треба було надати більшу підтримку, щоб не дати їм залишити парламент. Зараз же ситуація у соцпартії непростою хоча б тому що левова частка їхніх виборців голосує за соціальних популістів, які вийшли під бізнесовими гаслами", - сказав аналітик.

Водночас він зазначив, що "друге народження" соціалістів залежить від них самих, бо за допомогою лише адмінресурсу створити популярну партію неможливо.

"Час покаже,чи зможе новий лідер соцпартії постати в якості діяча, який популярний серед виборців. У Цушка є можливість стати популярним у центрі та півдні України", - підкреслив аналітик.

Говорчи про заяву міністра економіки на з"їзді Соцпартії Антон Фінько заявив:

"Керівник СПУ Василь Цушко визнав, що він як міністр буде змушений підписувати такі урядові документи, які не збігаються з лінією партією. Про те соціалісти час від часу будуть змушені робити кроки, щоб наголосити на власній соціальній позиції. Водночас, виступаючи на з"їзді він наголосив, що соцпартія буде партнером влади і в жодному разі її лінія не буде опозиційною",- резюмував експерт, додавши, що соціалісти тісно пов"язані з біло-блакитною елітою.

Нагадаємо, що міністр економіки Василь Цушко висловив занепокоєння у зв"язку з підвищенням тарифів на газ на 50%.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть повернути Соцпартію в парламент - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути