середа, 04 березня 2009 13:18

"Нафтогаз" захопили невідомі в масках

"Нафтогаз" захопили невідомі в масках

Близько 30 невідомих в масках і камуфляжах проникли в будівлю НАК "Нафтогаз України". Вони усі розійшлись по поверхах будівлі, розташованій на вулиці Хмельницького. Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі компанії. Коментувати можливі причини інциденту поки що відмовились. 

5 канал з посиланням на співробітників Нафтогазу повідомив, що ймовірно офіс компанії захопили бійці спецпідрозділу "Альфа".

Люди в масках заблокували кабінет заступника головного бухгалтера, якому стало погано з серцем, і йому викликали швидку допомогу.

До будівлі пройшли представники СБУ.

"Деякі представники НАКу отримали виклики до суду у справі з розмитнення газу після затримання пана Шепітько, але обрали тактику уникання оповіщень до суду", - пояснило вторгнення СБУ джерело.

За словами представника "Нафтогазу", головний юрист БЮТу Андрій Портнов робить все можливе для уникнення затримань робітників НАК, причетних до розмитнення газу.

Бійці в чорному камуфляжі і озброєні автоматами

Зі слів начальника юридичного департаменту компанії Сергія Давиденка, люди, які проникли в будинок не пред"явили ніяких постанов чи яких-небудь інших документів, які б узаконювали їх дії.

Зі слів заступника начальника юридичного департаменту Лариси Колесникової, ці люди, які нібито проводять оперативне слідство, намагаються вилучити якісь документи.

Вони озброєні автоматами Калашникова й на їх чорних камуфляжах немає розпізнавальних знаків.

Біля будинку компанії вже зібралося близько 15 відеокамер.

Озброєні люди відмовляються відповідати на будь-які запитання.

Водночас Колесникова повідомила, що одному зі співробітників компанії була прислана повістка з"явитися в СБУ на 16:00 4 березня.

Крім того, з її слів, о 9:00 в "Нафтогаз" повинен був прибути слідчий, котрий так і не з"явився.

Служба безпеки України 2 березня порушила кримінальну справу за фактом заволодіння посадовими особами НАК "Нафтогаз України" за попередньою змовою з групою осіб 6,3 млрд куб. м транзитного природного газу на суму понад 7,4 млрд грн.

У рамках справи був затриманий заступник начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби Тарас Шепітько.

Служба безпеки заявляє, що розслідування кримінальної справи відбувається під наглядом Генеральної прокуратури України і в суворій відповідності до закону з використанням усіх повноважень, наданих службі.

Перешкода слідчим діям з боку сторонніх осіб є порушенням чинного законодавства, тому СБУ попереджає, що буде жорстко реагувати на будь-які спроби незаконного втручання.

За матеріалами: Корреспондент, Економічна правда, Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" захопили невідомі в масках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути