середа, 02 лютого 2022 16:06

П'ять країн запустили фонд допомоги Україні обсягом $47 млн

П'ять країн запустили фонд допомоги Україні обсягом $47 млн
США мають намір збільшити свій внесок у фонд з $5 до $10 млн. Фото: facebook.com/vereshchuk.ukraine

Швеція, Швейцарія, Велика Британія, Канада та Сполучені Штати Америки запустили спільний фонд для зміцнення стійкості України обсягом $47 млн.

Швеція надасть $5,4 млн протягом наступних трьох років, повідомляє пресслужба уряду країни.

"Фонд покликаний допомогти пом'якшити дестабілізуючий вплив Росії у південних і східних регіонах України. Фінансування буде спрямовано на ініціативи, які сприяють зміцненню спроможності регіонів, що потерпають від конфлікту. Наприклад, забезпечення технічних консультацій або надання грантових інвестицій, які створять економічні можливості й поліпшать доступ до державних послуг", - йдеться у повідомленні.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс на заході з нагоди початку роботи фонду у Києві в середу зазначила, що партнери віддані підтримці постраждалих від російської агресії українців. За її словами, Британія зробить у фонд внесок обсягом $14,8 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва направила в Україну місію з оцінки додаткових потреб

США мають намір збільшити свій внесок у фонд з $5 до $10 млн. А Канада надасть фонду до $12 млн, щоб стримати ескалацію.

Це має призвести до підвищення якості державних послуг, збільшення доходів домогосподарств і посилення зв'язків між громадами, розділеними конфліктом.

Країни Балтії єдині у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям російської агресії. Латвія, Литва та Естонія нададуть Україні протиповітряні ракети Stinger та протитанкові ракети Javelin.

Зараз ви читаєте новину «П'ять країн запустили фонд допомоги Україні обсягом $47 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути