Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2012 16:47

Путіну вигідно, щоб Тимошенко сиділа - Фесенко

Путіну вигідно, щоб Тимошенко сиділа - Фесенко

Зовнішню політику Росії по відношенню до України як визначав, так і буде визначати Володимир Путін.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив політолог Володимир Фесенко.

"Єдине, що буде новим: Януковичу потрібно буде зустрічатися вже не з Медведєвим, з яким налагодилися стосунки, а з Путіним. Треба готуватися до його жорсткого стилю, до постійного пресингу. І треба готуватися до того, що Путін буде реалізовувати ту мету, яку він задекларував - Євразійський союз. І це буде головним викликом для України на найближчу перспективу", - наголосив він.

Експерт зазначив, що віце-прем'єр-міністра Валерія Хорошковського і бізнесмена Дмитра Фірташа називають російськими лобістами, але якщо б таке лобі дійсно було, то Україна уже давно стала би членом Митного союзу.

"Я думаю, що у Фірташа не такі прості стосунки з Путіним, як подейкують бізнесові кола. Він став жертвою домовленостей між Путіним і Тимошенко в 2009 році. Думаю, великим спрощенням було б вважати Хорошковського російським агентом в українській влади. Він агент власних політичних і економічних інтересів", - сказав Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни, які живуть в Україні, проголосували переважно за Путіна

Фахівець зазначив, що ситуація із "газовими" домовленостями опинилася у глухому куті, і поки не відновляться контакти на вищому рівні, не варто чекати якихось зрушень.

"Нова "газова" домовленість між Росією Україною може відбутися за однієї умови: якщо Росія захоче піти на певні поступки. Поки трьохсторонній газотранспортний консорціум росіян абсолютно не влаштовує. А нас не влаштовує двосторонній консорціум. А ті варіанти, які пропонує Росія, означають, що вони хочуть не лише "трубу", а й газосховища. Окрім того, вони бажають вийти на внутрішній газовий ринок України. Це не влаштовує українське керівництво і абсолютну більшість олігархів", - сказав Фесенко.

Також, на його думку, Путіну вигідно, щоб Тимошенко і надалі тримали у в'язниці, бо тоді в України будуть проблеми з ЄС.

"А чим їх більше, тим це вигідніше Росії. Юлія Володимирівна Путіну симпатична, але національні інтереси Росії важливіші", - підсумував Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Путіну вигідно, щоб Тимошенко сиділа - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути