пʼятниця, 23 грудня 2016 12:41

Путін просить помилування для всіх терористів із ДНР-ЛНР

Путін просить помилування для всіх терористів із ДНР-ЛНР
bundeskanzlerin.de

Президент РФ Володимир Путін підтримує ідею обміну полоненими "всіх на всіх".

Про це він заявив на прес-конференції.

"Що стосується звільнення, ми робимо все для того, щоб утримувані з обох сторін особи були звільнені. І чим повнішим буде цей обмін, тим краще. Свого часу президент Петро Порошенко висловив ідею обміну всіх на всіх. І я повністю із цим згоден", - заявив він.

Водночас Путін згадав про бойовиків.

"Деякі деталі не влаштовують представників Донбасу. Вони полягають у тому, що всіх осіб, яких утримують на Донбасі, українська влада визнає утримуваними незаконно", - продовжив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін назвав складною "швидку інтеграцію" захопленого Криму

Путін заявив, що бойовиків в українських в'язницях "не бажають включати в список на обмін", оскільки вони законно засуджені.

"Ось і проблема. Якщо всіх на всіх, то потрібно прийняти рішення про їх помилування і всіх випустити. Інакше домовиться буде дуже складно", - сказав він.

Україна вирішила відпустити 15 сепаратистів, занесених у список на обмін з ДНР та ЛНР для того, щоб розблокувати процес обміну полоненими.

В обмін на решту 213 сепаратистів зі згадуваного списку Україна сподівається повернути з полону 58 громадян: 52 із ДНР та 6 із ЛНР, місцезнаходження яких підтверджене.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Путін просить помилування для всіх терористів із ДНР-ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути