четвер, 09 вересня 2021 15:49

Путін дратує понад 80% українців, Лукашенко його наздоганяє

Путін дратує понад 80% українців, Лукашенко його наздоганяє
Негативне ставлення до Лукашенка збільшується. Фото: Getty Images

До президента країни-агресора РФ Володимира Путіна негативно ставляться 81% українців. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" з 2 по 4 вересня.

Позитивно – лише 15% опитаних.

Ставлення до очільників Білорусі та Росії серед українців переважно негативне. Так, до Олександра Лукашенка негативно ставляться 59% опитаних, позитивно – 34%. При цьому, за останній рік ставлення до президента Білорусі погіршилося з 45 до 34%, а за останні два роки – вдвічі (з 67 до 34%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруських опозиціонерів засудили до 11 і 10 років колонії

Серед ключових світових лідерів найкраще українці ставляться до канцлера Німеччини Ангели Меркель (73% – позитивно, 19% – негативно) і президента США Джозефа Байдена (64% - позитивно, 19% – негативно). При цьому в динаміці за останні кілька місяців ставлення до президента США дещо покращилось, до канцлера Німеччини – дещо погіршилось.

Президента Франції Емануеля Макрона позитивно оцінили 57%, негативно – 19%, не змогли оцінити або не знаю такого – 23%.

Президента Польщі Анджея Дуду позитивно оцінили 54%, негативно – 10%, не змогли оцінити або не знаю такого – 37%.

Соціологи опитали 2500 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих Росією районів Донецької та Луганської областей і Криму. Помилка репрезентативності дослідження не більш ніж 2%.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку російської агресії на Донбасі під час боїв загинули 2694 українських військовослужбовців, зазнали поранень 10 237, повідомляли Збройні сили України в травні.

У серпні на Донбасі загинули дев'ять українських бійців - найбільше за останні два роки, коли було оголошене всеосяжне перемир'я у зоні Операції об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Путін дратує понад 80% українців, Лукашенко його наздоганяє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути