четвер, 14 грудня 2017 13:33

Путін про допінг-скандал: дивіться на себе

Путін про допінг-скандал: дивіться на себе
Фото: politeka.net

Російський президент Володимир Путін визнав факт застосування допінгу в російському спорті. При цьому заявив, що в інших країнах ситуація "неідеальна".

Про це він заявив на щорічній прес-конференції.

"У нас були випадки вживання допінгу. Інша справа, що і в інших країнах ця ситуація неідеальна. Але ґрунтовно узялися тільки за Росію... Хто б що не говорив, я просто знаю, що це так і є. Скандал роздувається напередодні низки подій російського внутрішньополітичного календаря", - заявив Путін.

Він назвав скандал політизованим. І додав, що МОК і ВАДА він, звісно, поважає, бо там "багато друзів", але може собі уявити, як їм тяжко, бо на них "тиснуть від ранку до вечора".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін, бай-бай" - російський президент обмовився "по Фрейду"

Виконком Міжнародного олімпійського комітету усунув російську збірну від участі в зимових Олімпійських іграх у південнокорейському Пхенчхані у лютому 2018 року. Російські спортсмени, які не причетні до вживання допінгу, зможуть виступити під нейтральним прапором.

Це перше в історії відлучення від Олімпіади країни за допінг. Воно означає, що на Олімпіаді-2018 не буде російського прапора і гімну. Жоден із чиновників міністерства спорту Росії не отримає акредитацію на Ігри в Кореї. Віце-прем'єр Росії Віталій Мутко й екс-заступник міністра спорту Юрій Нагорних відсторонені від участі у всіх майбутніх Олімпіадах.

Зараз ви читаєте новину «Путін про допінг-скандал: дивіться на себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути