пʼятниця, 03 жовтня 2014 12:17

Путін не піде на Маріуполь, бо боїться більших санкцій — політолог

Путін не піде на Маріуполь, бо боїться більших санкцій — політолог
Фото: news.bigmir.net

 Політолог Павло Нусс сумнівається у тому, що президент Росії Володимир Путін хоче встановити контроль над Маріуполем. Експерт вважає, що наступ російських військ на територію України зупинило можливе введення додаткових санкцій з боку Євросоюзу.

Таку думку Нусс висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Ще на початку українсько- російського конфлікту Україна не розраховувала на консолідовану підтримку Євросоюзу і тим більше на введення санкції проти Росії. Сьогодні Україна абсолютно може на це розраховувати.

У мене великі сумніви утому, що Путін піде на Маріуполь. Економіка Росії вже потерпає від санкцій, введених Заходом. Хоча Путін цього публічно не визнає. Зараз за Росією спостерігається така собі капітуляція. Проте нинішній президент РФ надто амбітний цар і визнати свій програш на території України не може. Тому у нього сьогодні єдина мета: пошук механізму інформаційного забезпечення, як подати, наприклад, що Росія згортає свою військову кампанію на території України", - пояснив експерт.

Він також вважає, що наразі бої в зоні АТО ведуть так звані найманці, а не регулярні частини російської армії.

"Сьогодні українських військових обстрілюють за наказом неконтрольованих бойовиків, які не бажають встановлення миру. Адже після етапу політичних домовленостей потрібно буде відновлювати інфраструктуру краю, а ті хто її зруйнував мають бути притягнені до відповідальності. Тому непідконтрольні терористи робитимуть все, аби унеможливити процес політичного діалогу", - зауважив Нусс.

Експерт переконаний, що найймовірніше найманці, які зараз воюють на Донбасі, будуть знищені.

"Буде відбуватися те саме, що й в Чечні. Коли російські диверсійні загони знищували тих, хто є так би мовити відпрацьованим матеріалом", - сказав Нусс.

Нагадаємо, що в ЗМІ днями з'явилася інформація про те, що Євросоюз готовий ввести додаткові санкції проти Росії у випадку, якщо бойовики встановлять контроль над Маріуполем і над аеропортом Донецька.

Зауважимо, що за час так званого перемир'я українські силовики зазнають чиcленних обстрілів та атак з боку ворогуючої сторони. Особливо гарячою точкою є донецький аеропорт. Наступ російських військ на Маріуполь наразі припинений.

Зараз ви читаєте новину «Путін не піде на Маріуполь, бо боїться більших санкцій — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути