Ексклюзиви
понеділок, 04 березня 2024 06:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін маніпулює переговорними пропозиціями КНР і Туреччини - ISW

Путін маніпулює переговорними пропозиціями КНР і Туреччини - ISW
Кремль маніпулює переговорними пропозиціями, щоб підірвати міжнародну підтримку України. Фото: eastnews.ua

Кремль маніпулює запропонованими Китаєм і Туреччиною переговорними майданчиками для підриву подальшої міжнародної підтримки України.

КНР і Туреччина продовжують створювати власні переговорні платформи нібито для врегулювання ситуації в Україні. Водночас російський диктатор Володимир Путін користується цим для просування власних інформаційних операцій, спрямованих шкодити подальшій міжнародній підтримці Києва, пишуть експерти Інституту вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"Заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Галузін і спеціальний представник Китаю з питань Євразії Лі Хуей зустрілися в Москві, щоб обговорити бажання КНР сприяти мирним переговорам між РФ і Україною. Галузін і Лі зазначили, що "неможливо" обговорювати врегулювання в Україні без участі Росії і без врахування її інтересів у сфері безпеки. Очікується, що після зустрічей у Росії Лі відвідає Україну та деякі країни ЄС", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Китаї заявили, що РФ і Україні потрібні переговори щодо припинення бойових дій

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан заявив під час Анталійського дипломатичного форуму 3 березня, що Туреччина сподівається на швидкий початок переговорів про припинення вогню в Україні найближчим часом.

"Туреччина вважає, що обидві сторони досягли межі того, чого вони можуть досягти військовими засобами. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган нещодавно заявив, що Анкара готова надати ще один майданчик для переговорів між РФ і Україною, який міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров публічно відкинув 1 березня", - звітують експерти.

Російські офіційні особи продовжують безпідставно звинувачувати Україну і Захід у відсутності мирних переговорів. Усе попри численні публічні російські заяви про не зацікавленність Москви в добросовісних мирних переговорах з Україною.

"Будь-які російські заяви про те, що Росія зацікавлена в мирних переговорах, є, швидше за все, спробою імітувати зацікавленість, щоб викликати упереджувальні поступки Заходу щодо українського суверенітету і територіальної цілісності та покласти відповідальність про переговори на Україну і Захід", - наголосили в ISW.

Китай і Туреччина продовжують використовувати власні переговорні майданчики для врегулювання війни в Україні.

Про переговори між РФ і Україною заявила Туреччина. У п'ятницю, 1 березня, міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан зустрівся зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим в кулуарах Анталійського дипломатичного форуму.

Фідан заявив, що обидві сторони досягли межі того, що вони можуть отримати війною і настав час розпочати діалог про припинення вогню.

Він наполягає, що факт переговорів не означає визнання окупації Росією частини українських територій.

Зараз ви читаєте новину «Путін маніпулює переговорними пропозиціями КНР і Туреччини - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути