Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2019 13:57

"Виявляєте злочинну бездіяльність" - Зеленський жорстко звернувся до Парубія

"Виявляєте злочинну бездіяльність" - Зеленський жорстко звернувся до Парубія
Спікер просто самоусунувся, каже президент. Фото: censor.net.ua

Президент Володимир Зеленський направив нового листа голові Верховної Ради Андрію Парубію з проханням скликати позачергове засідання парламенту.

Документ опублікував у Facebook у четвер.

Він нагадав, що, відповідно до Конституції, повноваження Верховної Ради припиняються у день відкриття першого засідання парламенту нового скликання, а Парубій "влаштовує собі майже двомісячні канікули до початку першого засідання Верховної Ради нового скликання".

"Хочу нагадати вам та іншим народним депутатам, що один день (!) роботи парламенту коштує платникам податків 13,3 млн грн. Відмовою у скликанні позачергового засідання Верховної Ради ви не просто самоусунулися від роботи на благо України та українців, а й виявляєте злочинну бездіяльність, що призводить до розтрати майже 700 млн грн із державного бюджету", - зауважив глава держави.

Президент висловив жаль, що народні депутати не можуть зібратися на один день та ухвалити закони: із питань діяльності Вищого антикорупційного суду, відтермінування відповідальності власників автомобілів із європейською реєстрацією, повернення норми про незаконне збагачення.

"Шкода, але ви просто нездатні на самопожертву на благо українського народу. Все, що ви продемонстрували, – це повна байдужість, бездіяльність і неспроможність. У вас усіх був шанс, але ви і його змарнували. Ми змінимо це 21 липня", - заявив президент.

У попередньому листі до спікера президент просив скликати позачергове пленарне засідання парламенту у четвер, 18 липня, для розгляду внесених ним законопроектів, нагадує "Інтерфакс-Україна"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський доручив силовикам взятися за одного з олігархів

12 липня спікер Андрій Парубій закрив останнє засідання Верховної Ради 8-го скликання. До п'ятниці народні депутати працюватимуть у комітетах. А в неділю, 21 липня, відбудуться позачергові парламентські вибори.

Зараз ви читаєте новину «"Виявляєте злочинну бездіяльність" - Зеленський жорстко звернувся до Парубія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути