понеділок, 16 вересня 2013 10:18

Протистояння УДАРу та "Батьківщини" унеможливлює переговори про єдиного кандидата - Луценко

Протистояння УДАРу та "Батьківщини" унеможливлює переговори про єдиного кандидата - Луценко
Фото: ru.wikipedia.org

Екс-міністр МВС Юрій Луценко повідомив, що протистояння команд УДАРу та "Батьківщини" унеможливлює переговори про єдиного кандидата.

Про це він  сказав в інтерв'ю аналітичному центру "ПОЛІТИКА".

"Як реаліст скажу, що протистояння команд УДАРу та Батьківщини унеможливлює переговори про єдиного кандидата. Звичайно, якщо розрив між рейтингами кандидатів буде 8-10%, це допоможе визначити єдиного. Або навпаки, коли навколо одного об'єднаються двоє-троє, це теж може стати об'єднавчим фактором. Зауважу, що в умовах демократії неправильно, коли вибір громадян обмежується висуванням єдиного кандидата. Але в нинішніх умовах, коли пропонується війна, а не вибори, ми повинні бути готові", - підкреслив Луценко.

"Адже, проти опозиції висувається абсолютний моноліт чиновника, судді, спецназу і олігарха. Усі поєднані грошима і страхом про своє майбутнє. І що ми бачимо натомість? П'ять неузгоджених кандидатів? Тому, на мою думку, єдиний кандидат буде сильним меседжем для перемоги. На противагу, команда владного моноліту буде ставити під сумнів його перемогу, саботуючи виконання рішень", — повідомив екс-міністр.

Луценко вважає, що найголовніше — це потужний сигнал для суспільства, "адже народ повстає тоді, коли побачить наближення перемоги, він буде готовий брати участь у параді перемог".

"І ми не повинні забувати про такий технічний фактор, як команда узгодженого кандидата. Є різниця, коли вона сформована одразу, і коли її потрібно зробити за два тижні між турами. І навіть закиди про те, що три кандидати — це змога набрати побільше членів у комісії, відразу викликає запитання: члени інших команд будуть боротися за чужого кандидата? Відповім у м'якій формі — далеко не всі. Можна зважити на залякування про те, що кандидата можуть зняти чи, навіть, убити. Окей, не проблема. Реєструйте усіх трьох. Але скажіть, що єдиний-узгоджений — ось цей. Тоді усі питання знімаються: і комісій, і юридичної підтримки, і решта подібних", — резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Протистояння УДАРу та "Батьківщини" унеможливлює переговори про єдиного кандидата - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути