пʼятниця, 02 лютого 2018 19:48

Проти Бойка нічого реального не буде, він зручний для Порошенка - експерт

Проти Бойка нічого реального не буде, він зручний для Порошенка - експерт
Юрій Бойко вигідний противник на президентських виборах для Петра Порошенка. Фото: УНІАН

Голова фракції Опоблоку Юрій Бойко вигідний президентові Петру Порошенку, тому справи проти нього не матимуть жодного результату.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Олександр Кочетков.

"До "вишок Бойка" саме Бойко відношення не мав. Це зробили його підлеглі. Величезна "родина" займала всі керівні посади в Нафтогазі. Щодо них іде слідство. А підписів Бойка на жодному документі нема. Але повинен нести політичну відповідальність як куратор Нафтогазу, під дахом якого відбувалася ця оборудка. Переконаний, що він про все знав. Але за відсутності доказів довести це неможливо", - сказав Кочетков.

За його словами, не варто очікувати від Генпрокуратури подання на зняття недоторканності з Бойка.

"Бойка, Льовочкіна і ще кілька осіб ніяким чином нинішня влада до відповідальності за минулі діяння притягати не хоче. У цьому не юридичний, а політичний сенс. Опоблок — партнери. Бойко - дуже зручний супротивник Порошенка на майбутніх президентських виборах. Він на фоні Бойка буде демократичним, чесним і прозорим. Може виграти під оплески цивілізованого світу. Тому проти Бойка нічого реального не буде", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азарова й Арбузова оголосили в розшук

У 2011 році державна компанія Чорноморнафтогаз придбала дві бурові установки. За платформи вартістю $250 млн Україна заплатила $400 млн за кожну. Тендер виграли підставні іноземні компанії-посередники. Міністром енергетики та вугільної промисловості тоді був Юрій Бойко. Бурові платформи ЗМІ назвали "вишками Бойка".

Керував Нафтогазом тоді Олександр Кацуба. 18 червня 2016 року Кацубу засудили до 1 року 5 місяців позбавлення волі. За "законом Савченко" йому перерахували тримання у СІЗО з розрахунку "день за два". 10 березня торік суд відпустив колишнього посадовця на волю і зняв арешт із його майна. Він заплатив 100 млн грн у бюджет.

Генпрокурор Юрій Луценко казав, що слідчі шукають докази неправомірної діяльності Бойка. Однак подання на притягнення колишнього "регіонала" до відповідальності та зняття з нього депутатської недоторканності досі нема.

Зараз ви читаєте новину «Проти Бойка нічого реального не буде, він зручний для Порошенка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути