Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2018 10:40

Прокурори відмовляються від хабарів у $50 тисяч - Луценко

Прокурори відмовляються від хабарів у $50 тисяч - Луценко
Не всі прокурори сволочі, каже генпрокурор Юрый Луценко. Фото: відкриті джерела

Прокурори масово відмовляються від хабарів.

Про це сказав генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю "Українська правда"

"Чому ви не пишете, що прокурор із Луганської області, який вийшов з-під окупації, не взяв 100 тис. баксів? У нього немає ні чорта, навіть общаги. У мене десятки прокурорів, які пишуть, що їм пропонують хабарі. І всі хабарі вище 50 тис. доларів. Вони від них відмовляються. Я серйозно це кажу. Я горджуся, що є молодий хлопець, вихідець із Луганська, який відмовився від таких грошей.

Коли він прийшов сюди, я йому навіть чарку налив, хоч це, напевно, неправильно. Відчутно, що українська мова не його рідна, але він чисто говорив. І він розповідав, що його вчителька української - подруга Ліни Костенко. Мене аж просльозило. Тобто якісь ідеали, вони теж тут є і вони живі. Вибачте, але коли називати людину козлом 150 разів…", - сказав керівник ГПУ.

"У мене слідчій в одній дуже резонансній справі підходить до мене і каже: "Вибачте, я маю їхати, бо в мене електричка поїде". У нього немає ні житла в Києві, ні автомобіля. І це керівник слідчої групи за однією дуже серйозною справою, де, скажімо так, мільйони в баксах ходять.

Розпитайте будь-яку слідчу групу. Я вам гарантую, що більшість із них не мають автомобіля, а половина і квартири. Чому ви їх мажете, що вони всі пихаті та мордаті? Я сам знаю таких прокурорів, і ненавиджу їх до упора. Тому що 10% таких, якби це пом'якше сказати… таких діячів, просто знищують цю систему.

З початку року на користь держави повернуто 9,8 мільярда гривень і понад 64 тис. гектарів землі. Ну ви ж розумієте, що можна було і не повертати. Можливо, не всі прокурори такі наволочі, як комусь здається? Не робіть із них усіх злодіїв", - додав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чхали на погрози Луценка: прокурори катаються на іномарках бабів і тещ

2 роки тому генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив початок "великої риболовлі на велику рибу". Про це він заявляв із високої трибуни Європарламенту. Імен майбутніх фігурантів справ генпрокурор не називав.

Зараз ви читаєте новину «Прокурори відмовляються від хабарів у $50 тисяч - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути