пʼятниця, 26 жовтня 2018 14:50

Прокурор САП Симків працював разом з фігурантами "бурштинової справи" - ЗМІ

Прокурор САП Симків працював разом з фігурантами "бурштинової справи" - ЗМІ
Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків підозрюється у співпраці з фігурантами "бурштинової справи". Фото: Новое Время

До того, як обійняти посаду прокурора в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, Роман Симків очолював прокуратуру Дубровицького та Сарненського районів, в яких багато років орудує "бурштинова мафія".

Про це йдеться в статті "Роман Симків: "бурштиновий прокурор" САП".

ЗМІ нагадують, що в липні 2016 року під час масштабної спецоперації було затримано заступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика та інших членів злочинного угруповання, яке "кришувало" бурштиновий бізнес. Він, а також ще один фігурант гучної "бурштинової справи", прокурор міста Сарни Вадим Топольський працювали разом з Романом Симківим в прокуратурі Рівненської області.

Нинішній прокурор САП Роман Симків в 2014 році очолив Дубровицьку районну прокуратуру, в 2015 році - Сарненську, звідки і пішов на підвищення в САП. "А якби він залишився в рідній області, цілком міг опинитися поруч з Боровиком і Топольським. Адже районний прокурор в структурі органів прокуратури - це свого роду сполучна ланка між зампрокурора області та міським прокурором", - йдеться в статті.

У публікації цитується Генпрокурор Юрій Луценко, який в 2016 році заявив, що в Рівненській області створено "стійку злочинну організацію по розкраданню бурштину". Якщо Симків до її складу і не входив, то він просто не міг не знати про існування в рідній області "бурштинової мафії", вказує автор статті, допускаючи, що Симків покривав колег по службі, "що також є злочинним діянням". "І ще одна дивина - в САП Роман Симків працює майже три роки, а справ проти рівненських прокурорів, яких підозрюють в "кришуванні" незаконного бурштинового промислу, немає", - наголошується в публікації.

Крім того, журналісти запідозрили Романа Симківа в кулуарних домовленостях з директором НАБУ Артемом Ситником. "У ЗМІ писали, що Ситник просуває свого фаворита прокурора САП Андрія Перова на місце нинішнього керівника САП Назара Холодницького. Про це могло йтися і під час таємної нічної зустрічі Ситника з Президентом. У разі реалізації такого сценарію Симків може претендувати на посаду його заступника. Після нинішньої посади - це великий крок у кар'єрі", - припускає автор статті.

У цьому контексті зазначається, що Симків і Перов не підписали (на відміну від своїх колег) лист співробітників САП на підтримку Назара Холодницького - тим самим фактично підтримавши звинувачення на адресу свого начальника з боку НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор САП Симків працював разом з фігурантами "бурштинової справи" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути