пʼятниця, 16 лютого 2018 10:56

Прокуратура відкрила провадження проти власника "АТБ"

 

Прокуратура Автономної Республіки Крим за зверненням народного депутата України Віталія Купрія внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо власника мережі магазинів "АТБ" Геннадія Буткевича. Відомості стосуються торгівлі в Криму, що сприяло посяганню на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив сам Купрій, розмістивши відповідну відповідь на запит від Прокуратури АРК.

"Саме ця мережа продовжує своє функціонування в окупованому Криму під вивіскою "ПУД". Пан Буткевич обрав для себе шлях співпраці з окупантом, платить йому багатомільйонні податки, тому повинен відповісти перед законом", - написав Купрій на своїй сторінці.

За словами Купрія, Буткевичу "загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України".

"Фінансова підтримка окупанта повинна бути покарана! Відразу Буткевич, а потім поступово доберемося і до інших колабораціоністів, де б вони не знаходилися і які б посади не займали", - зазначив народний депутат.

Згідно з документом, розміщеним на сторінці Купрія, його звернення надійшло в Прокуратуру АРК з Генеральної прокуратури.

"Прокуратурою автономії 06.02.2018 внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення невстановленими особами незаконної діяльності, шляхом сприяння, фінансування, створення умов для втручання в національну безпеку представників спецслужб Російської Федерації з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України", - йдеться в листі прокурора АРК Гюндуз Мамедова на ім'я Купрія.

Він також вказав, що відповідно до законодавства, матеріали виробництва спрямовані в Генпрокуратуру для визначення підслідності.

Народний депутат Вадим Підберезняк заявляв, що з колегами буде найближчим часом обговорювати з главою СБУ і Генеральним прокурором ситуацію, пов'язану з роботою компаній українського олігарха Геннадія Буткевича в Криму. Про необхідність розібратися в роботі "АТБ" в Криму деякий час назад також заявляв народний депутат Владислав Данілін.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура відкрила провадження проти власника "АТБ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути