Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2011 15:56

Проект бюджету-2012 спрямований на територіальний розвиток - "регіонал"

Проект бюджету-2012 спрямований на територіальний розвиток - "регіонал"

Урядом створено всі умови для того, щоб регіональна влада могла ефективно вирішувати проблеми своїх територій.

Про це у розмові із Gazeta.ua сказав народний депутат України від Партії Регіонів, член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Василь Чуднов.

На сьогодні пріоритетним напрямом державної політики уряду є створення сприятливих умов для стабільного соціально-економічного розвитку територій, підвищення їх конкурентоспроможності та вирішення стратегічних регіональних завдань. Саме на досягнення цих результатів, на думку народного депутата, і зорієнтований проект державного бюджету на 2012 рік.

Парламентарій також наголосив, що державна підтримка регіонів в 2012 році буде направлена на забезпечення сприятливих умов для економічного зростання. В цілому об'єм міжбюджетних трансфертів на місця виросте на 19,4 млрд грн. (до 116,1 млрд грн.), що на 20% вище ніж у 2011 році.

Вже наступного року місцеві органи влади на реалізацію своїх повноважень отримають додатково 5,6 млрд грн.

Також Чуднов повідомив, що у проекті держбюджету-2012 вперше передбачені субвенції місцевим бюджетам на такі заходи як закупівля медикаментів для швидкої допомоги, медобладнання і медичний автотранспорт (1,3 млрд грн.), будівництво і ремонт доріг комунальної власності (2,4 млрд грн.). Інвестиційний ресурс для розвитку регіонів на 2012 рік збільшиться на 7,6 млрд грн. і перевищить 18 млрд грн. Це істотна надбавка, яка дозволить поліпшити умови життя людей у найвіддаленіших куточках країни, зокрема, у гірських районах.

Закон про держбюджет буде ухвалений в середині листопада. "Отже, очільники регіонів отримають достатній запас часу для того, щоб до нового року якісно спланувати свої місцеві кошториси", - резюмував Василь Чуднов.

Зараз ви читаєте новину «Проект бюджету-2012 спрямований на територіальний розвиток - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути