понеділок, 25 червня 2018 09:50

Процес декомунізації потрібно було почати з Конституції - Полочанінов

Процес декомунізації потрібно було почати з Конституції - Полочанінов
"Українці будуть дотримуватись Конституції, якщо самі братимуть участь у її написанні", - глава політвиконкому партії "Основа" Володимир Полочанінов. Фото: tOrange

Без прийняття нової Конституції неможливо зупинити процес її переписування кожною каденцією депутатів під себе. Крім того, цінність Конституції полягає не тільки в правильності виписаних там положень, а в тому, щоб ці положення належним чином виконувалися, чого зараз не спостерігається.

Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne висловив глава політвиконкому партії "Основа" Володимир Полочанінов.

"Нинішня Конституція України не виконується, тому що для громадян цей документ не має ніякої цінності - в її написанні не брали участі ні ми, ні наші батьки, ні наші діди. На сьогоднішній день в Україні декомунізували вулиці, демонтували численні пам'ятники. Але найбільший парадокс, що Конституція України, яку в більшості своїй приймали ще комуністи, - залишилася незмінною. Так може, спочатку декомунізуємо Конституцію?"- заявляє Полочанінов.

За словами політика, цінність Основного закону держави полягає в участі громадян у процесі його написання. Він нагадав, що навіть за часів СРСР Конституція виносилася на обговорення громадянами, і цей процес тривав рік.

"Ухвалення документа відбувається через його обговорення з людьми, внесення їх пропозицій, через їх участь у цьому процесі. Так документ стає цінним для народу. При такому процесі люди починають поважати Конституцію і виконувати її положення не тому, що бояться покарання, а тому що документ являє для них цінність, адже вони є його співавторами", - пояснив глава політвиконкому "Основи".

Політик переконаний, що Україна потребує нової Конституції, прийнятої за безпосередньої участі громадян. Така Конституція закріпить новий суспільний договір українців, стане цінним документом для кожного жителя держави і запорукою успішної України, підкреслив Володимир Полочанінов.

Зараз ви читаєте новину «Процес декомунізації потрібно було почати з Конституції - Полочанінов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути