вівторок, 18 грудня 2018 12:46

Визнання Росією терористичних псевдореспублік несе для неї нові ризики санкцій - Ніколаєнко

Визнання Росією терористичних псевдореспублік несе для неї нові ризики санкцій - Ніколаєнко
Глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко: "Захід воює з Росією українськими руками. Тому завдання України - знайти шлях, на якому якомога швидше перестануть гинути українці". Фото: znaj.ua

В Україні є ті, хто більш терпимо ставиться до Росії, а є ті, хто налаштований радикально проти будь-яких відносин з цією країною. Серед перших багато жителів прикордонних областей, які досить часто їздять в РФ на заробітки, а серед других набагато більше тих, хто не залежить від РФ в економічному плані. Однак на загальнодержавному рівні відносини між країнами навряд чи можуть ще більше погіршитися, незважаючи на заяви глави російського МЗС про ризики визнання Л/ДНР.

Про це в ефірі ObozTV заявив дипломат, голова політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Росія здійснила акт агресії щодо України, анексувала Крим. Гірше, ніж зараз, відносини між державами вже не можуть стати. І неважливо, визнає РФ Л/ДНР або не визнає. А ось для Росії визнання цих "республік" може стати тригером посилення санкцій Заходу. Крім того, це буде врозріз з тими заявами, які робила російська влада про те, що конфлікт на Донбасі нібито внутрішньоукраїнський", - підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінськ не може бути незалежним майданчиком для переговорів з Росією - Полочанінов

За словами глави "Основи", навіть у разі визнання Росією псевдореспублік, Україні не доводиться розраховувати на допомогу НАТО, оскільки наша країна не є членом Альянсу. Все, що Захід може зробити в разі визнання РФ терористичних республік - посилення стурбованості, надання військових тренерів.

"Якби у Заходу взагалі була позиція воювати з Росією, вони б давно вже це зробили. Сьогодні Захід воює з Росією українськими руками. Тому завдання України - знайти шлях, на якому якомога швидше перестануть гинути українці в цьому геополітичному протистоянні. Адже це не війна України і Росії, в цьому конфлікті багато вимірів", - пояснив Ніколаєнко і додав, що якщо раніше Україна сприймалася на міжнародній арені як ключ до поліпшення взаємин між США і РФ, то зараз вона швидше заручник загострення таких відносин.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що Росія втратить решту України, якщо визнає так звані ДНР і ЛНР. "Ви хочете визнати ЛНР і ДНР? А далі? Втратити всю решту України, залишити її нацистам?", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Визнання Росією терористичних псевдореспублік несе для неї нові ризики санкцій - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути