Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2018 15:17

Доведеться прийняти закон про колаборантів - Аваков

Доведеться прийняти закон про колаборантів - Аваков
Доведеться прийняти закон про колаборантів, каже міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Фото: УНІАН

Відразу неможливо реінтегрувати всю територію окупованого Росією Донбасу.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю "Українська правда"

"Блакитних шоломів" стільки немає - на всю територію. Тому я пропоную, умовно кажучи, взяти спочатку окремо Горлівку або Новоазовський район.

План такий: заходять миротворці і встають на кордоні умовного міста Горлівка або сільського Новоазовського району. Кордон з окупованою територією відразу беруть під контроль і "блакитні шоломи", і українські прикордонники. Всередину цієї території, яка повернулася в Україну, заходять органи української юстиції та проводять вибори за нашим законом", - сказав він.

Пропонуємо найцікавіші цитати.

Росія

"Весь світ переконався, що путінський режим - найнебезпечніша аномалія по ту сторону цивілізаційних цінностей. Події останніх днів - це остаточний вердикт. Починаючи з ситуації отруєнь у британському Солсбері, закінчуючи хімічною атакою в Сирії. Очевидно, що з огляду на це тиск на Росію різко збільшуватиметься"

Про Путіна

"Путін, протиставивши себе і Росію всьому цивілізованому світу, все-таки гальмує - приймає рішення, що треба шукати точку балансу, йти на якісь поступки"

Про варіант ескалації

"Може початися фаза гарячої війни. Ясно, що велика військова операція в Україні пов'язана з ризиками і втратами для Путіна, тому що ми вже знаємо, як давати здачі. Але для нас це можуть бути колосальні втрати.

Наприклад, силами двох окупаційних армій, бронетанковим кулаком, який більший ніж бронетанкові сили Великої Британії, російські найманці почнуть атаку - наприклад, на маріупольському напрямку або на Краматорськ. Це буде дуже важка місія для Російської Федерації, тому що ми не в 2014 році"

Ідеальна миротворча місія

"Зайшли миротворці, всі росіяни пішли, будь-які воєнізовані групи на чолі з маріонетковими урядами Плотницьких, Захарченків, або хто там зараз, пішли з росіянами"

Вибори на Донбасі

"З нашого боку має зайти якийсь громадянин з українським прапором - українська юстиція. Він заходить в найближчу райраду, вивішує там український прапор і проводить вибори до місцевих рад за українським законом"

Про колаборантів

"Нам доведеться прийняти закон "про колаборантів". Щось на зразок закону де Голля, який був прийнятий 1946 року у Франції. Це стосується звичайної людини, вимушеної жити і працювати на окупованих територіях.

Якщо ти пішов служити в контору і працював там, то це або неминуче, або добре, або погано. Але суспільство прийняло закон - і тебе за це не покарають. А якщо ти в Слов'янську розстрілював протестантських священиків і закопував їх у яму, що насправді мало місце, то тут не може бути предмета для компромісу: ти повинен відповісти перед законом"

Крим

"Санкції, як і наші претензії, не будуть зняті, поки нам не повернуть Крим. Ми не можемо сказати: "Ви нам Донбас, ми вам - Крим, і розійшлися". Жоден український політик або хтось, у кого в порядку з головою, такого ніколи не скаже"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу на Донбасі поранили трьох українських військових

Колаборант — особа, яка усвідомлено співпрацює із окупаційною громадською чи військовою владою на шкоду власній країні.

Зараз ви читаєте новину «Доведеться прийняти закон про колаборантів - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути